Deze aap bestuurt een rolstoel met zijn hersenen [video]

Aap rolstoel
…zonder tussenkomst van ledematen, dus. Dit is echte mind-control.

Het onderzoek Wireless Cortical Brain-Machine Interface for Whole-Body Navigation in Primates van onderzoeker Miguel Nicolelis en zijn collega’s van Duke University werd gisteren online gepubliceerd door wetenschappelijk tijdschrift Nature. Voor de die-hards: het onderzoek lees je hier.

Twee apen kregen micro-elektrodes geïmplanteerd in hun hersenen. De elektrodes waren gekoppeld aan een elektrische rolstoel, en na een tijdje waren de apen in staat om door middel van hun hersenactiviteit de rolstoel naar de druif te bewegen die ze als beloning kregen. Naarmate zij vaker met de rolstoel oefenden konden zij het ding steeds nauwkeuriger sturen.

Het doel is niet om een legertje super-primaten te bouwen waarmee wereldheerschappij wordt verkregen, maar om verlamde mensen te helpen met kunstmatige ledematen.

Bekijk de video, met daarin beelden van de apen en een uitleg:

[gv data=”UJ_rFMYDbAE”][/gv]

3 reacties

  1. @gop1 Hoezo is dit nou weer walgelijk? Er staat toch duidelijk in het bericht dat het misschien ooit mensen gaat helpen met een verlamming? Juist super nuttig onderzoek dus! Of ben jij er zo eentje die alleen maar de titel leest en dan gelijk een oordeel velt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *