Amazon Prime komt eindelijk naar Nederland

Auteur: , 6 Reacties
Webshop Amazon bedient ons Nederlander eindelijk met deze sicke deal

De langverwachte dienst is vanaf vandaag in Nederland beschikbaar.

Vanaf vandaag is het langverwachte Amazon Prime in Nederland beschikbaar. De webwinkel introduceert het bezorgabonnement in de Benelux en gaat daarmee directe concurrentie aan met bedrijven als CoolBlue en Bol.com, maar ook met kleinere webwinkels en distributiecentra. Dit is wat het eigenaardige pakket inhoudt.

Het uitgebreide pakket
Amazon Prime is een bijzondere combinatie van extra’s en bonussen, waardoor de extra’s van de abonnementendienst nauwelijks op een hand te tellen zijn. Klanten krijgen met Prime hun bestelling gratis binnen een dag thuisbezorgd, wat direct concurreert met de twee andere grote spelers – CoolBlue en Bol.com – die beide ook (gratis vanaf een bepaald bedrag) binnen een dag bezorgen.

Maar Amazon maakt met Prime meer vijanden, want inbegrepen in het abonnement is ook Amazon’s antwoord op Netflix: Amazon Video. Met deze streamingdienst krijg je onder andere toegang tot hitserie Mr. Robot en het vervolg op Top Gear genaamd The Grand Tour.

Daarnaast krijgen Amazon Prime-gebruikers onbeperkte foto-opslag en opslag van videobestanden tot 5GB. Om het diverse pakket rond te maken, zit er bij het abonnement ook een betaald account voor Twitch inbegrepen, wat de gebruiker reclamevrije streams geeft, maar ook korting op games, een maandelijkse gratis kanaalsubscriptie en allerlei gratis skins, goodies en exclusieve deals.

Amazon Prima aanbieding
Nu zullen sceptici de vele extra’s van het abonnement een vreemde combinatie vinden en dat beaam ik volledig. De uiteenlopende voordelen van het abonnement maken het moeilijk om je vinger erop te leggen, maar je wilt het op een of andere manier toch.

Hoeveel kost een Prime-account? Nou, vanwege de introductie van de dienst betaal je tot en met maart 2018 een belachelijk lage prijs van €3,99 voor dat alles, waarbij je overigens de eerste maand gratis kunt proberen of Prime iets voor jou is. Daarna zal de dienst €5,99 per maand gaan kosten, of een eenmalige betaling van €49,- per jaar. Overigens kost het abonnement in Duitsland €7,99, wat het voor ons dus blijkbaar een stukje goedkoper maakt. Heb je al Amazon Video? Dan kun je simpelweg upgraden naar een volledig Prime-abonnement.

Wat denk jij van Amazon Prime? Is deze uiteenlopende selectie aan bonussen de (lage) prijs het voor jou waard? Laat het weten in de comments! Overigens zal het bedrijf iets goed doen, want de baas van Amazon vecht al een tijdje met Bill Gates om de titel ‘rijkste man op aarde’. Lees hier hoeveel Jeff Bezos op zijn rekening heeft staan. En naast Amazon Prime introduceerde het Amerikaanse bedrijf recentelijk op eigen bodem een bijzondere dienst, waardoor Amazon-bezorgers bij klanten naar binnen kunnen. Lees hier hoe dat werkt en of het veilig is.

Foto credits: @Kārlis Dambrāns6 reacties

Vraag me af hoeveel draagvlak hier nu is voor Nederland. Ik shop nooit bij Amazon, ik maak geen gebruik van Twitch en Amazon Prime Video is helemaal een aanfluiting (niet eens NL ondertitel bijv). Prijs is wel oké voor wat je krijgt als je naar het totaalpakket kijkt.
@RubenPriest: +1, en qua interface moeten ze ‘ns naar bol.com kijken. ik vindt het echt een verschrikkelijke website (net als eBay overigens)
@lekkaah @RubenPriest: De gratis snelle bezorging is de prijs zeker niet waard (meeste sites doen het sowieso) en inderdaad, de webshop is een gigantische rommel. Maar ik denk dat jullie onderschatten hoeveel Twitch-kijkers er zijn en hoeveel mensen een goedkoop streaming-abonnement willen. Ik bedoel, kijk hoe belachelijk goedkoop Prime is voor al die extra’s. #geenAmazonfanboyhoor
@yannickspinner: prijs is idd scherp zo lijkt. Ik kijk veel twitch, maar ben te gierig om wat terug te geven aan de streamers :P
@yannickspinner: Twitch is een (hele) grote speler, maar onder Nederlanders valt dat volgens mij wel mee. Ze richten zich vooral op de US-markt. Amazon komt nu naar Nederland met diverse diensten en probeert hier terrein te winnen, maar dat gaat heel moeizaam worden. Netflix is veel meer geïntegreerd in onze maatschappij. Ik gok dat diensten als Videoland en Pathé Thuis het nog beter doen dan Amazon Prime Video.

Vraag me of Google nog iets gaat doen met YouTube Red in NL. Dat duurt echt al heel lang, maar zie ik nog meer kans van slagen in. YouTube video’s offline kijken zou ik best interessant vinden. Moeten ze niet te lang wachten, aangezien steeds meer mensen een grote internetbundel nemen.
Onwaarschijnlijk dat ik hier gebruik van ga maken.
– Bestellen doe ik nooit bij Amazon (ik wist niet eens dat ze hier in NL bezorgen)
– Meer Cloud-opslag heb ik niet nodig bovenop wat ik heb bij Google en Microsoft.
– Geen idee wat Twitch is
– Dus dan zou het neer moeten komen op Amazon Prime als aanvulling op mijn Netflix. Tja, ik heb nu al meer keuze om te kijken dan vrije tijd die ik voor de TV wil doorbrengen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).