Deze Android-telefoon is niet kapot te maken

Turing Phone
En ook niet te hacken, althans. Dit zegt de maker van de Turing Phone.

Als je volledige privacy wilt en een telefoon zoekt die niet kapot te maken is, zoek dan niet verder. De Turing Phone is een nieuwe smartphone van het Amerikaanse Turing Robotic Industries en dit bedrijf richt zich volledig op privacy in combinatie met hedendaagse technologie. Zo heeft deze telefoon geen USB-functie en ook geen ingang voor een koptelefoon. De behuizing bestaat uit het bekende liquid metal. Materiaal dat steviger is dan staal en titanium, dus voel je vrij om te gooien met dit ding na een minder fijn telefoongesprek. Ook is deze Chuck Norris-telefoon bestand tegen water en beschikt het toestel over een vingerafdrukscanner.

Turing Phone camera

De specificaties zijn dik in orde. De smartphone draait op Android 5.1 Lollipop op een Qualcomm Snapdragon 801-processor met keuze uit 16, 32, 64, of 128 GB geheugen. De camera aan de achterkant telt 13-megapixels. De lens aan de voorzijde moet het doen met 8-megapixel. Op de vraag of de telefoon echt onbreekbaar is zegt CEO Syl Chao het volgende:

“If they put 10,000 men on the machine, surely they can crack it.”

De Turing Phone komt eind juli op de markt. Prijzen beginnen bij 610 dollar voor de 16GB-variant tot 870 dollar voor de 128GB. Of de telefoon naar Nederland komt is niet bekend.

7 reacties

  1. Ziet er fris uit! Dat is al heel wat, een telefoon die tegen een flink stootje kan en daarbij ook nog waterdicht is, mijn Lumia 920 heeft al vele vallen overleefd, zelfs van meters hoogte landend op het scherm, maar waterdicht is ‘ie niet…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *