Deze Android-telefoon slaat je apps op in de cloud

Nextbit Robin
De Nextbit Robin gaat op 18 februari in de verkoop, maar je zult er snel bij moeten zijn om er eentje op de kop te tikken.

Normaal gesproken is het goed om de sceptisch te zijn over telefoons die via Kickstarter zijn geïntroduceerd, maar in dit geval hebben we wel vertrouwen in het project. De Nextbit Robin is namelijk bedacht door Tom Moss en Mike Chan, die onderdeel waren van het originele Android-team. Daarnaast is ook Scott Croyle betrokken bij de ontwikkeling. Hij maakte eerder de HTC One.

De Amerikaanse smartphonemaker verwacht slechts 3.000 tot 6.000 exemplaren op voorraad te hebben. Dat is jammer, want het concept achter deze Kickstarter-telefoon (backers krijgen ‘m dinsdag) wekt zeker onze interesse. Je krijgt namelijk de beschikking over 32 GB internet opslagruimte en 100 GB cloudopslag. De Robin slaat ongebruikte apps op in de cloud, zodat ze niet ongemerkt je telefoon vervuilen.

De Nextbit Robin beschikt over een Snapdragon 808-processor en heeft een 5,2-inch Full HD-display. Verder krijg je voor de aanschafprijs van 399 dollar 3GB werkgeheugen, een 13MP camera en een vingerafdrukscanner. De Robin is verder voorzien van een USB Type-C-aansluiting.

De Nextbit Robin is vanaf 18 februari hier te bestellen.

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *