‘Deze Android-toestellen hebben slechte gezichtsherkenning’

'Deze Android-toestellen hebben slechte gezichtsherkenning'
Het gebruik van gezichtsherkenning op de volgende smartphones is volgens de Nederlandse Consumentenbond niet zonder veiligheidsrisico.

Je hoort wel vaker dat onderzoekers of Tech-YouTubers vraagtekens zetten bij de veiligheid van gezichtsherkenning op een smartphone. In sommige gevallen blijkt het tamelijk eenvoudig om de technologie voor de gek te houden. In andere gevallen kan het ook, maar is het al een stuk moeilijker.

Uit eigen onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat diverse Android-smartphones een niet al te snuggere gezichtsherkenning hebben. De bond stelt dat de Samsung Galaxy A7, de Galaxy A8 (Plus), de Huawei P20 (Lite en Pro) met een foto te ontgrendelen zijn. Ook apparaten van Asus, BlackBerry, Lenovo, LG, Motorola, Nokia, Sony en Xiaomi vielen door de mand.

Onder meer de Galaxy A6, Galaxy A9, Galaxy J6, Galaxy Note 9 en Galaxy S9 (Plus) van Samsung en de U12 Plus, de Y6, Y7 en Mate 20 (Pro) van Huawei en diverse Apple iPhones kwamen wel positief uit de test. In totaal heeft de Consumentenbond 110 smartphones getest op gezichtsherkenning. Van die 110 smartphones kon gezichtsherkenning op 42 apparaten voor de gek worden gehouden. De Consumentenbond adviseert op deze 42 smartphones geen gebruik te maken van de gezichtsherkenning, maar van de vingerafdrukscanner mocht deze aanwezig zijn. Anders is er altijd nog de ouderwetse pincode.

Nog geen reacties

  1. In combi met het android en facebook helemaal geweldig … je kan gewoon beter meteen alles zelf op straat gooien.

    Maar wel lekker goedkoop en “waar voor je geld “ zoals de nitwits zeggen …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *