Deze Android-versie is officieel dood

Deze Android-versie is officieel dood
Google stopt met de ondersteuning.

We kunnen het ons bijna niet voorstellen, maar mocht je nog een apparaat gebruiken met Android 4.0 Ice Cream Sandwich, dan heeft Google slecht nieuws voor je. De Amerikaanse techgigant gaat de ondersteuning van deze oude versie van het mobiele besturingssysteem inperken voor ontwikkelaars.

Dit heeft tot gevolg dat diverse elementen die bij het komen kijken van het ontwikkelen van een app, minimaal Android 4.1 Jelly Bean gaan vereisen. Hierdoor kun je min of meer stellen dat Android 4.0 Ice Cream Sandwich nu echt dood is.

Of veel mensen deze pijn gaan voelen is nog maar afwachten. Android 4.0 Ice Cream Sandwich werd in 2011 op de markt gebracht en hoeveel mensen gebruiken nu nog dagelijks een Android-toestel die zó oud is? Volgens Google zelf overigens niet heel veel. Het techbedrijf laat weten dat slechts 0,3 procent van de Android-gebruikers gebruik maakt van 4.0 Ice Cream Sandwich. Bovendien is de algehele ondersteuning al jaren geleden gestopt voor versie vier. Niet heel vreemd dat Google de ontwikkelingen voor deze versie gaat stopzetten.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *