Deze app doet wonderen voor Galaxy S8

Auteur: , 2 Reacties
En dan vooral voor de vingerafdrukscanner

En dan vooral voor de vingerafdrukscanner.

Vind jij het ook zo vervelend dat de thuisknop en de vingerafdrukscanner van de Galaxy S8 niet op dezelfde plaats zitten? Gelukkig bestaat er Fingertouch, een open source handigheidje waarmee de vingerafdrukscanner op de achterkant van de telefoon verandert in een functionele thuisknop.

Het originele plan van Samsung was nooit om de vingerafdrukscanner aan de achterkant van de telefoon te plaatsen. Het idee was om de scanner onder het display te plaatsen, op precies dezelfde plek waar de virtuele thuisknop nu zit. Helaas door onvoorziene omstandigheden lukte dat niet en moest Samsung de plannen last minute wijzigen.

Daarnaast heeft de vingerafdrukscanner geen dubbele functie: het is geen thuisknop en je kunt hem niet gebruiken voor gebaren.

De Fingertouch app is een APK en lost in ieder geval een probleem op. Door de applicatie kunnen gebruikers de vingerafdrukscanner gebruiken als een capacitieve thuisknop.

De app werkt eigenlijk voor elke Samsung telefoon met een vingerafdrukscanner en Android 7.0 of hoger. Maar ja, die andere telefoons hebben dit specifieke probleem niet.

Helaas is er ook een nadeel aan Fingertouch. Je moet de app uitzetten als je bijvoorbeeld je vingerafdruk moet scannen voor Samsung Pay. Gelukkig komt de app met een optie om snel te wisselen, waardoor dit eigenlijk geen problemen moet opleveren. (Via Slashgear)2 reacties

De vingerafdruk scanner van de S8 heeft wel een dubbele functie out of the box.
@racenderechter: Finger sensor gestures

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).