Deze app gaat Apple sluiten en daar is niet iedereen blij mee

Deze app gaat Apple sluiten en daar is niet iedereen blij mee
Het één maakt plek voor de ander.

Deze week presenteerde Apple het veelbelovende News+. Hebben we hier in Nederland overigens geen zak aan, want Apple richt zich met name op de Noord-Amerikaanse markt. De introductie van News+ brengt wel een offer met zich mee. De Amerikaanse techgigant gaat namelijk stoppen met Texture, de tijdschriftenapp die in 2018 werd gekocht door het merk.

Het lijkt vanzelfsprekend dat Texture zal worden opgenomen in News+. Abonnees die nu nog lid zijn van Texture hebben te horen gekregen dat de service per 28 mei 2019 zal worden stopgezet. Klanten kunnen een maandje gratis gebruik maken van News+ en vervolgens beslissen of deze nieuwe dienst bevalt. Dat is overigens een geen exclusieve zet, iedereen die geïnteresseerd is in News+ kan de dienst vrijblijvend een maand uitproberen.

Toch zal niet iedereen blij zijn met de maatregel van Apple. Niet iedere Texture-gebruiker kan de overstap make naar News+. Texture is namelijk ook beschikbaar op Android en Windows, terwijl News+ exclusief is voor iOS en Mac. Dit betekent dat een deel van de klanten niet meer gebruik kan maken van het concept, tenzij ze een Apple-apparaat kopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *