Deze app helpt je zoeken naar een beschikbare laadpaal

Auteur: , Geen reacties
Social Charging

Een applicatie dat alle laadpunten overzichtelijk in kaart brengt. Best handig.

De actieradius bij sommige elektrische auto’s is nog niet zo indrukwekkend. Zeker bij plug-in hybrides praten we over een kleine range. Wie toch volledig elektrisch wil rijden moet dus op zoek naar een laadpaal. Maar waar vind je die dingen? Social Charging biedt een oplossing.

De applicatie werkt middels samenwerkingen met gemeenten. Het project staat nu nog wel in de kinderschoenen. Vanaf vandaag is het mogelijk om in Den Haag laadpalen op te sporen via de app. Dit is tevens de eerste gemeente waar Social Charging te gebruiken is. Het is mogelijk om 1000 laadpalen te vinden in de stad achter de duinen. Middels een testfase zijn in de directe omgeving van Den Haag nog eens 20.000 laadpalen aangesloten op het netwerk. De gemeenten Rotterdam, Amsterdam, Utrecht en Noordwijk hebben ook een partnerschap afgesloten met Social Charging.

Tevens kan men via de app zien of een laadpaal vrij is of niet. Gebruikers van de Social Charging app checken namelijk automatisch in en uit op een laadpaal. Daarnaast is het mogelijk om onderling te chatten. De app is vanaf vandaag gratis te downloaden op Android en iOS.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).