Deze app herkent vals briefgeld [video]

Auteur: , 3 Reacties
50 euro biljetten

Handig als je spullen verkoopt op Marktplaats! Echt of vals is een app ontwikkeld door niemand minder dan de Nederlandsche Bank N.V.

Gloednieuw is hij niet (hij is er al sinds mei van dit jaar), maar nu kunnen ook de nieuwste 20-euro biljetten op echtheid worden getest met deze app. Bovendien werd er bij vorige versies vaak geklaagd dat hij biljetten niet goed herkende, en dat zou nu sterk verbeterd zijn. Handig bij verkopen op Marktplaats, Koningsdag, pokeren, of meer louche activiteiten waarbij geld van eigenaar wisselt. Hij is ontwikkeld door de Nederlandsche Bank, dus met de betrouwbaarheid zit het wel goed. De camera van je iPhone wordt gebruikt om biljetten te controleren.

Dat gaat exact zoals je zou verwachten: leg een biljet op tafel, start de app, en richt de camera. Vervolgens maakt de app een foto die wordt vergeleken met andere biljetten in een database. Gelet wordt op onder meer het watermerk, hologram en de vloeibare inkt.

Voor Echt of Vals heb je een iPhone 5 of nieuwer, iOS 8 én 8,1 MB opslagruimte nodig.

Download de app hier voor iOS (een Android-versie zou onderweg zijn) en bekijk een filmpje hieronder:3 reacties

App werkt redelijk, herkennen van het geld duurt soms lang. Voor particulier gebruik handig, maar voor zakelijke snelle controle van meerdere biljetten niet echt een optie.
App is inmiddels al best wel een tijdje op de markt trouwens..
Nou als de Nederlandse Bank zo graag wil dat de particulieren beter op hun geld passen, dan had de app voor de Android toestellen er ook allang moeten zijn, dus een beetje haast maken in deze Nep wereld zou de NB goed staan.
@piet_laurens: dit zie helaas nog veel te vaak, en zeker bij de (semi-)publieke sector: eerst de iPhone-app en pas maanden later wordt er een (matige) port naar Android gemaakt. Zoiets is anno 2015 vooral een teken van gemakzucht en een gebrek aan realiteitszin.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).