Deze app is de Instagram voor de echte fotograaf

500px logo
Allemaal leuk en aardig dat Instagram, maar ze verkleinen de resolutie van je foto naar een bloemkool en maken het een klein kB-bestandje en dat is oneerbiedig naar jouw prachtige foto. 500px komt met een update om te laten zien dat het anders kan.

Natuurlijk kent menig fotograaf de website Flickr. Een site waar je als fotograaf gewoon je RAW-foto kunt uploaden in een belachelijke hoge resolutie en waar je lekker veel ruimte krijgt om complete albums te uppen. Nadeel: Flickr is niet zo sociaal media-minded en zijn gebruikers zijn niet jan alleman zoals Instagram wel is. Wel nu, 500px is dat wel. De site en de apps bestaan al een tijdje maar krijgen nu een volledige make-over. De app en website krijgen een sociaal media-gerichte layout die de looks heeft van Instagram maar in tegenstelling tot de #nofilter fotodienst wel hoge resoluties en bestanden toelaat en zo dus niet de foto kropt tot standje aardappel.

Het doel van 500px is om fotografen onder elkaar een platform te bieden die ook voor liefhebbers van foto’s makkelijk toegankelijk is. De nieuwe stijl van 500px is HIER te downloaden voor iOS. Android gebruikers moeten nog even wachten. De nieuwe update is momenteel in de maak en krijgt later dit jaar een release.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *