Deze app lost je wifi-signaalproblemen op

Wifi-signaal
Veel mensen hebben één (of meerdere) kamers in hun huis waar hun wifi-signaal ineens een stuk slechter wordt. Deze app laat zien waar dit aan ligt.

Over het algemeen gaat wifi probleemloos door muren heen, maar om de een of andere reden is er altijd wel een kamer die niet door het signaal wordt bereikt. Jason Cole vroeg zich af hoe dit kwam, en besloot zijn appartement in kaart te brengen om het mysterie op te lossen. Daarna modelleerde hij de elektromagnetische golven, zodat je een bewegend beeld krijgt van je wifi-signaal.

Positie veranderen
Dit gaf Cole de kans om te zien waar zijn router het best geplaatst kon worden. Wat blijkt: je router centraal in het midden van je huis plaatsen werkt het beste als je in een appartement woont, maar je laptop of smartphone van positie veranderen in een kamer met slecht bereik heeft wel degelijk nut.

Verschillende mensen hebben al gevraagd of Cole een webversie van zijn techniek kan maken, maar dat kost (jammer genoeg) teveel tijd en energie. Wel heeft hij een Wifi Solver-app gemaakt die je voor 0,63 euro (hier) kunt downloaden in de Play Store, zodat je zelf kunt zien welke kamers er het slechtst vanaf komen als je je router op een bepaalde plek wegzet. Gebruik vervolgens deze 7 tips om je signaal te versterken.

[gv data=”6hcK9B4HHY8″][/gv]

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *