Deze app verovert in rap tempo de smartphones van tieners

Deze app verovert in rap tempo de smartphones van tieners
Het zal je als tiener maar gebeuren: je hebt een iPhone, maar je ouders verbieden dat je een abonnement neemt met mobiel internet. Je school heeft geen WiFi, dus hoe blijf je in hemelsnaam in contact met de buitenwereld?

Het antwoord is Jott. Deze app bestaat pas een maand of drie, maar heeft nu al 500.000 maandelijkse gebruikers. Jott is een idee van Jared Allgood, die onderzocht wat tieners zoeken in een nieuwe berichtenapp. Wat bleek: 31 procent van de Amerikaanse scholieren kan het grootste deel van de dag geen berichtenapp gebruiken, omdat ze geen internet hebben.

Jott beschikt dan ook over AirChat, een functie die je laat chatten via Bluetooth en de WiFi-zender in je telefoon. Jott creëert vervolgens een gesloten netwerk, zodat je uitgebreid kunt chatten met je mede-scholieren. Je chat-partners moeten namelijk wel binnen een straal van 30 meter blijven. De app zorgt ervoor dat alles veilig en beschermd blijft door bij de registratie te vragen om je echte naam, geboortedatum, telefoonnummer, e-mail en locatie. Zo voorkomt Jott dat buitenstaanders de chatters kunnen lastigvallen.

Jott is op dit moment vooral populair in de VS, maar ook in Nederland kun je de app downloaden (iOS en Android) en gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *