Deze app wordt de meest gefunde app ooit

Sprichst du schon ein bisschen Deutsch oder brauchst du ein app wie Fluent Forever?
このアプリケーションを使用すると、インターネットなしでも簡単に翻訳できます。

Woordjes stampen, zinnetjes leren die je nooit zult gebruiken en eindeloze lessen over naamvallen, werkwoorden en overtreffende trappen? Volgens de methode van Fluent Forever is dat niet meer nodig. De app die je op een onconventionele wijze allerlei talen kan leren, wordt op het moment massaal gefund via Kickstarter via IndieGoGo.

De Amerikaanse Gabriel Wyner was in een vorig leven operazanger, maar ontwikkelde in de loop van de jaren een unieke manier om talen te leren. Zijn boek, Fluent Forever language learning book, ging in op deze revolutionaire manier van leren en dat gaat nu vertaald worden naar een app. See what I did there?

[gv data=”wr-Ei–UXQg”][/gv]

Het probleem met het leren van een nieuwe taal, zo stelt Wyner op de Kickstarter-pagina, is dat alle woorden die je leert slechts één associatie hebben met een woord dat je al kent; De letterlijke vertaling. Normaliter leren we een taal door een (in ons geval) Nederlands woord om te zetten in hetzelfde woord in een andere taal.

Wyner pakt het daarentegen anders aan en geeft je per vertaling van een woord een heel aantal associaties om zo een meer vloeiende en uitgebreide woordendatabase te creëren. Dat doet hij door je per vertaling tevens foto’s, geluiden en contexten te geven, zodat je meer associaties opbouwt. Dat is overigens uiteindelijk nog de moeilijke weg, want deze Nederlanders maakte een gigantisch succesvol vertaalapparaat.

Record
En dat klonk als buitenlandse muziek in de oren van talloze leergierige wereldburgers, want binnen minder dan een uur na de lancering van het Kickstarter-project had de talengoeroe al ruim $100.000,- dollar opgehaald. Nu, slechts een paar dagen later, zit de campagne al op bijna $300.000,- dollar, wat al $50.000,- dollar meer is dan het beoogde doel.

De recordhouder voor meest gefunde app via Kickstarter is op het moment Flag, een gratis fotoprintdienst. Die app haalde bijna $320.000,- dollar op, maar met nog 27 dagen op de teller lijkt Fluent Forever hier makkelijk aan voorbij te gaan.

Benieuwd naar andere toffe, gekke of simpelweg geniale Kickstarter-project, check dan deze pagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *