Deze app zegt wanneer je geen koffie meer wilt drinken

Up Coffee
Er zijn tegenwoordig apps voor van alles. Als je moeilijk in slaap komt kan je natuurlijk een rustig muziekje opzetten, of met Up Coffee kijken of je misschien je bakkie leut ’s avonds beter kunt laten staan.

Cafeïne. Volgens mij draait het moderne bedrijfsleven er op. Een kop koffie op een maandagochtend zorgt er voor dat je even later er weer voor de volle 48% 100% tegenaan kunt. Maar hetzelfde goedje zorgt er ook voor dat je ’s nachts nog lang in je nest ligt te draaien en woelen. Gelukkig is er nu een app die berekent wanneer je het laatste kopje kan nemen en nog steeds normaal in slaap kunt vallen.

Jawbone staat vooral bekent om de headsets en speakertjes, maar nu hebben ze Up Coffee. Deze app heeft wat basisgegevens van je nodig zoals je gewicht, geslacht, en hoe goed je tegen cafeïne kan. Als je daarna nauwgezet bijhoudt wat je op een dag drinkt, geeft deze app aan wanneer je het beste naar bed kunt gaan om zo in 1 keer in slaap te dommelen.

Eigenlijk is deze app bedoelt om samen met de Jawbone Up gebruikt te worden, om zo nog veel meer data over je nachtrust te geven, maar hij werkt ook op zichzelf. Het is een leuke en informatieve manier om te kijken naar hoe de intake van het zwarte goedje beïnvloedt hoe je slaapt, zelfs al draag je het polsbandje met sensoren niet.

Vooralsnog is de app alleen te krijgen voor iPad en iPhone, maar afhankelijk van het succes zit een versie voor Android ook in de pijpleiding. Misschien iets om over na te denken als je morgenochtend met je collegae weer het levenselixer van de werkende man/vrouw staat te tappen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *