Deze Apple accuhoes maakt je iPhone X een accubeest

Beest
Is dat een accuhoes-bobbel in je broek of ben je gewoon blij me te zien.

Het batterijschandaal van 2017 kostte Apple dan wel een half miljard, maar dat gaan ze ongetwijfeld keihard terugverdienen met de aankomende accuhoezen voor de iPhone X-reeks. De hoezen bevatten een extra batterij en maken je nieuwste iPhone tot accubeest.

Smart Battery Cases zijn dus beschikbaar voor de iPhone XS, XS Max en de XR en geven je iPhone in principe een extra batterij zodat je extra lang kunt bellen, internetten en video’s bekijken. Daarover gesproken, volgens de productpagina kun je die smartphone-bezigheden nu respectievelijk tot 33 uur, tot 21 uur en tot 25 uur doen met de extra batterij. Niet gek!

De prijs is dat daarentegen misschien wel. Terwijl je vorig jaar voor drie tientjes je batterij kon laten vervangen bij Apple (tegenover de gewoonlijke prijs van zo’n €80 euro) kost een dergelijk hoesje nu maar liefst € 149,- ballen.

Het accuhoesje is daarbij compatibel met gecertificeerde Qi-opladers en dat maakt het een zeer handige gadget-toevoeging. Je kunt je iPhone met vergrootte batterij namelijk tegelijkertijd draadloos opladen.

Naast de flinke prijs is er misschien nog een andere reden waarom iPhone X-gebruikers het hoesje niet met open armen ontvangen. Zoals bij het hoesje geïntroduceerd in 2015 voor de iPhone 6-reeks, is ook deze accu behoorlijk lomp. Het hoesje heeft dus een grote bobbel om plek te maken voor de extra accu. Wel zou de bobbel een stuk minder aanwezig zijn dan bij de vergelijkbare Smart Battery Case voor de iPhone 6.

Al met al is het de vraag of gebruikers op een dergelijke uitbreiding van de batterij zitten te wachten. Natuurlijk willen we het liefst dat iOS de oude batterijen niet laat aftakelen, maar er zijn nog andere oplossingen. Zo hebben de meeste smartphone-gebruikers tegenwoordig een powerbank en voor een paar tientjes heb je al snel 10.000 mAh extra batterij. Zeker, de gebruikerservaring is door een extra blok mét bijbehorend kabeltje een beetje minder gestroomlijnd. Maar daar staat wel €110 euro winst tegenover… Daar moet overigens wel bij gezegd worden: Apple’s smartphones hebben zo’n beetje de beste batterijduur op de markt, en dat is zonder accuhoesje.

Foto @Apple

Nog geen reacties

 1. ‘Apple’s smartphones hebben zo’n beetje de beste batterijduur op de markt, en dat is zonder accuhoesje’

  Wat een fanboy gezwets weer ?. Bron?

  Google maar eens “best smartphone battery”…

  • @ffw88: ik vind het juist getuigen van fanboy gedrag dat je niet kunt toegeven dat er ook goede kwaliteiten zitten aan een iPhone. Iedereen heeft er altijd wel wat op aan te merken, dat het scherm kut is, dat de processor kut is, etc. Maar vanwege die ruk onderdelen hoeft de accu minder hard te werken dan de zeer superieure Samsung Note 9 met zijn enorme accu. Dus ja, iPhones hebben wel degelijk een lange accuduur. Niet verboden om dat heel soms gewoon toe te geven als doorgewinterde Apple-hater.

   • @720s: Wat valt er toe te geven? Ik weet uit ervaring dat een iPhone niet met kop en schouders boven de rest uitsteekt wat batterij duur betreft. Gewoon gemiddeld, niks meer en niks minder.

    • @ffw88: neem jij maar eens een android telefoon met dezelfde capaciteit als een iphone batterij en check welke langer mee gaat. Android is gewoon mega inefficient en draaid teveel op achtergrond ( om je te kunnen track en tracen waarschijnlijk 🙂 ) . Vele android fanboys staren zich alleen blind op de grote van de accu .. maar dat is niet waar het om gaat. Efficientie is de crux … en mijn iphone x Is nog steeds niet leeg te trappen.

     Nope high end androids met 4000 mha die sneller leeg zijn dan een iphone x …. geweldig man …

     • @dgh74: Dat zijn toch 2 verschillende dingen? Het is algemeen bekend dat een gemiddelde android toestel minimaal 3500 mah batterij nodig heeft voor minimaal dezelfde accu duur.

     • @ffw88: Een handvol iphones tegenover duizenden android apparaten.

      Voor en nadelen, waarbij Android ontzettend meer opties geeft zodat je je eigen voor en nadelen kiest, in plaats van maar slikken wat de fabrikant meent het beste voor “iedereen” te zijn.

     • @lolindir: “De fabrikant” kan hier net zo goed Samsung zijn.
      Vindje het niet fijn dat ze nu voor flexible / gat in scherm gaan? ga je gewoon naar een ander merk.
      Je Android ervaring (je aankopen, je history, alles gaat eenvoudig over, want je stapt niet zozeer over.
      En dat is het probleem (voor mij) bij Apple.
      (Onder Windows of Linux net zo trouwens).

      Dan slik ik die paar non nadelen maar al te graag. Zoals een iets mindere efficientie op batterij, Of dat sommige apps nog steeds eerder op ios zijn of 100% exclusive blijven. het zijn er niet veel en ik kan ze prima missen.)

  • @ffw88: Beetje jammer dat ik me iedere keer tegenover een (Android of Apple) fanboy moet verantwoorden over mijn voor- of afkeer voor een merk. De reden achter dat statement is gewoon gelinkt op het statement zelf, dus je was één klik verwijderd van de bron: The Washington Post.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *