Met deze apps werd veel geld verdiend in 2016

Deze apps verdienden het meeste geld in 2016
Onder andere in-app aankopen zorgen voor inkomsten.

Soms is de app gratis, maar moet je voor de dienst zelf betalen. Ook kan het zijn dat de applicatie in-app aankopen aanbiedt. In dat geval verdient de ontwikkelaar achter de app geld aan jou. Onderzoeksbureau Sensor Tower zocht uit welke Android en iOS apps de meeste omzet wisten te pakken in 2016.

In het lijstje zijn games niet meegenomen. Dat zou niet eerlijk zijn, aangezien heel veel games puur verdienen op in-app aankopen. Hadden ze games wél meegenomen in dit lijstje dan zou de top 10 er eentonig uit komen te zien.

Globaal gezien wist Spotify het meeste te verdienen, gevolgd door LINE en Netflix. LINE biedt naast chatfuncties ook LINE Manga aan. Dit zijn e-strips waarvoor men moet betalen om deze te kunnen lezen. De feature is in de LINE-app gebouwd en dit verklaart de tweede plek. Dat de twee meest bekende streamingdiensten ter wereld op plek één en drie staan behoeft natuurlijk geen uitleg. De Netflix-app gebruiken zonder abonnement is bijvoorbeeld niet eens mogelijk. Specifieke omzetcijfers per app heeft Sensor Tower helaas niet paraat.

Deze apps verdienden het meeste geld in 2016

Nog geen reacties

  1. Opvallend dat Spotify bij Android gebruikers niet eens in de top tien staat. Overigens is de grootte van Spotify in Nederland volgens mij vooral te danken aan het feit dat KPN alle klanten die meer dan het goedkoopste basispakket hebben, al een premium account bij Spotify ‘cadeau’ doen.

    Ik ben trouwens ook wel benieuwd hoe het komt dat YouTube in deze top tien van de App store terecht komt, of is dit omdat alle vloggers een iPhone gebruiken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *