Deze apps wil jij ook hebben. Wedden?

Breng me naar een bar, snel!
Op een regenachtige maandag heb je af en toe gewoon een lijstje nodig van apps die moet/wil/helemaal-niet-kan downloaden. Of van apps die in Nederland ook zouden moeten werken. Vandaag combineren we die lijstjes. Omdat het kan.

We beginnen met apps die je waarschijnlijk nog nooit hebt gemist, maar die je nu toch gaat downloaden.

Whitagram
Je bent hip en je maakt mooie instagramfoto’s maar je doet dat in 16:9 op je telefoon (binnenkort overigens in verticale richting), dus je moet er altijd een stuk afknippen. Nu niet meer! Plak er gewoon wat wit bij.

Wander
Je bent nog hipperdehipster en je vindt Instagram alweer ouderwets (en tja, sinds ze van Facebook zijn, bah, past niet meer bij je baard). Dan is Waner er voor jou, want je kunt er je wandel-, fiets-, kano, suptochten mee in GPS en beeld opslaan. En dan in een hele hippe app afspelen. Wow, je wist niet dat je dit miste. Downloaden dus.

En dan de apps, die het in Nederland helemaal niet doen, maar die eigenlijk veel cooler zijn dan de apps hiervoor. Maar ja, ze werken hier (nog) niet. Dus, jij daar, programmeur, maak deze apps eens werkend!

Bar Roulette
Dit is echt bril-f*cking-jant. Deze app bestelt een Uber voor je en laat die naar een volstrekt willekeurige kroeg rijden. Ideaal om nieuwe plekken in je stad te ontdekken. Of om een kroegentocht te doen waarbij je probeert om random in dezelfde kroeg uit te komen als je vrienden (pas op, dat kan duur worden, lang duren en een behoorlijke kater opleveren).

Shower Texts
Gebaseerd op de Reddit waar iedereen zijn gedachtenkronkels die hij onder de douche heeft schaamteloos kan neergooien, is dit een SMSjesdienst die je iedere dag met zo’n hersenspinsel vereert. Werkt alleen in de VS, dus je hebt er geen zak aan. Maak dat nou eens, PHP-mans. Wij willen ook gewoon aan dagelijkse grappige gedachten worden geholpen.

Als laatste de apps die het niet doen, omdat ze niet bestaan. Kan natuurlijk ook:

Sharon
Deze app hangt informatie aan locaties. Dat kunnen foto’s en verhalen zijn. Dus als je langs een bepaalde plek loopt waar iets over te vertellen is, of waar vroeger nog geen vinexlocatie stonde, kan de app je een verhaaltje vertellen (hopelijk niet in het stonecoalenglish als in het filmpje). Moet je wel even Kickstarten.

FU2 Bro
Easily de allernuttelooste app in deze opsomming. Met FU2 Bro kun volstrekt willekeurige verwensingen naar je vrienden sturen. Omdat mannen nou eenmaal mannen zijn en bot zijn altijd nog wat botter kan. Met nog maar 19 dagen te gaan op de Kickstarter en maar liefst nul dollar toegezegd, zal deze app wel altijd een droom blijven. Geld weggooien kan hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *