Deze armband vervangt al je wachtwoorden en sleutels

Nymi, verkrijgbaar in verschillende kleuren
Tegenwoordig wil elke website zijn eigen account hebben, elke apparaat heeft een eigen wachtwoord, en elke kaart zijn eigen code. Dat kan behoorlijk verwarrend worden, en het is dus hoog tijd om dat allemaal te centraliseren.

Nou zijn er wel wat projecten gaande met bijvoorbeeld vingerafdrukken of stemverificatie, maar dat zou met genoeg moeite nog te kraken zijn. Immers, elke keer als je wat oppakt laat je al een vingerafdruk achter, en met goede opnameapparatuur is zelfs je stem nog te kraken als wachtwoord.

Dit armbandje kijkt daarom naar hetgeen wat niet ongemerkt te kopiëren is, je hartslagritme. Elk mens heeft zijn eigen ritme, zo uniek als een vingerafdruk, en dat is vrij moeilijk te faken. Dit wordt gebruikt door de Nymi om de gebruiker te identificeren. Vervolgens zal deze via NFC allerlei dingen ontgrendelen.

Zo zien we bijvoorbeeld in onderstaande video de Nymi gebruikt worden als vervanging voor wachtwoorden, toegangscodes, creditcards, en zelfs autosleutels. Uiteraard kan dit niet zomaar zonder slag of stoot, de ontvangende kant moet er uiteraard ook nog op voorbereid zijn.

Zodra dit wat breder verspreid wordt zien wij hier wel potentieel in, maar voorlopig is het wachten op de onderliggende infrastructuur voordat deze armband echt zijn volledige potentieel kan benutten. Daar is het bedrijf achter Nymi mee bezig, maar moet daarmee een hoop andere bedrijven over de streep halen en hun medewerking krijgen.

Het is ook nog niet bekend of deze armband in massaproductie gaat. Desalniettemin is het een mooie manier om orde te scheppen in de clutter van toegangscodes en sleutels. Mocht je interesse gewekt zijn dan kan je de Nymi pre-orderen voor 79 of 99 dollar, afhankelijk van hoe snel je bestelt.

[gv data=”jUO7Qnmc8vE”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *