Deze automerken ondersteunen Apple CarPlay

Auteur: , 21 Reacties
Android Auto/Apple CarPlay beter dan standaard systeem

Gisteren werd bekend dat ook de modellen van Porsche integratie krijgen voor Apple CarPlay. Dit brengt het totaal op 34 fabrikanten. We nemen ze door.

De Volkswagen groep was al aanwezig met enkele van haar merken dus kon je er donder op zeggen dat Porsche zou aansluiten. Het was al bekend dat VAG met Volkswagen, Audi, Seat, en Skoda vertegenwoordigd is. Lamborghini, Bentley en Bugatti staan nog niet op de lijst.

BMW doet ook gezellig mee, en hoewel Mini nog niet genoemd is, kunnen we er vanuit gaan dat later ook de Mini’s Apple CarPlay ondersteuning krijgen. Andere Duitse fabrikanten zoals Opel en Mercedes-Benz zijn ook aan boord.

Vanuit Azië is bijna het hele front wel aanwezig. Honda, Mazda, Toyota, Nissan, Subaru, Suzuki, Kia, Mitsubishi, en Hyundai gaan met Carplay aan de slag.

Fiat zelf en de merken Abarth, Ferrari en Alfa Romeo zijn present. Net als Peugeot, Renault en Citroen. Opvallend is dat de DS-lijn van Citroen apart vertegenwoordigd is (sinds kort). Hekkensluiters zijn RAM, Volvo, Jaguar, Land Rover, Jeep, Chrysler, Ford en Chevrolet.

Met de komst van iOS 8.3 is Siri en daarmee dus ook CarPlay beschikbaar in het Nederlands. Totaal zijn er 25 landen die CarPlay ondersteunen.21 reacties

-edit: nutteloze bijdrage-
AirPlay is een fraaie toevoeging aan de vaak slechte In car entertainment systemen. Zeker nu het sinds iOS 8.3 ook draadloos kan.
En Koenigsegg..
Maar ja, dat werkt zeker alleen in nieuwe auto’s he? Of is het ook mogelijk met je onlangs aangeschafte wagen bij de dealer een Carplay-update op te halen?
@edge: spotify kwam ook ineens in mijn scherm erbij. Misschien is een update mogelijk.
Zolang het een optie blijft kan het mij niet deren, maar ik laat me niks opdwingen. Hier moet je natuurlijk een Apple device aankoppelen om het te kunnen gebruiken neem ik aan?
@frietjemet: Jup, het is een extra feature, dus als je het vaak matig werkende software pakket van de fabrikant zelf wilt gebruiken kam dat gewoon. Wil je een betere ervaring dan ga je voor Google CAR of Apple CarPlay.
@Donstil: Nu neem ik aan dat het gros van de fabrikanten ook wel Google CAR aanbiedt.
@frietjemet: Doen er ook een aantal.
@Donstil: waarom heb je het idee dat het software pakket van de fabrikant matig is? Ik heb juist het idee dat die systemen van de fabrikanten heel erg veel beter navigeren dan de smartphone oplossingen (al was het maar omdat ze bij het uitrijden van de parkeergarage gewoon links of rechtsafslaan kunnen zeggen ipv wacht op satelliet signaal. Carplay en co lijken mij alleen nuttig voor Spotify en dergelijke.
@mashell: Ik ben het volledig er mee eens. Ik zit ook te pielen met Google maps e.d… tik het in mijn auto.. voila.. super relaxt praat die me voor de deur.
Volvo bij de hekkensluiters?? Volvo had samen met Ferrari de primeur voor dit systeem@volvaudi: Laat in het alfabet..

Met je vunzige naam.
Apple carplay werkt ook gewoon met samsung las ik
“Opvallend is dat de DS-lijn van Citroën apart vertegenwoordigd is”

Jullie weten dat DS nu een apart auto-merk is geworden he?
Opgedondert met die apple shit.. geef mij maar gewoon een auto met een normaal systeem
@mercedesbenz63: ja een “normaal” systeem ontwikkelen bleek dus niet zo eenvoudig voor autofabrikanten.
Ik vind het zelf nogal onzinnig. Eigenlijk mis ik behalve een dicteerfuntie voor whatsapp niets in mijn huidige ingebouwde systeem. Contacten worden geïmporteerd, kan ik via stembediening oproepen. Navigatie zit al in m’n unit en aan steaming muziekdiensten heb ik ook geen behoefte, is een aanslag op m’n dataverbruik.
altijd makkelijk, maar heeft er iemand praktijk ervaring mee? Is het wat?
Ik rij een nieuwe Auris, maareh… Nog geen Apple CarPlay te ontdekken!
@st220: klopt, Toyota wilt niet dat de gegevens van hun berijders bij Apple/Google terecht komen..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).