Deze banaan is de eerste eetbare wearable ooit

Wearable-Banana
Deelnemers aan de marathon in Tokio krijgen dit jaar met een high tech stuk fruit te maken. Deze smart banaan houdt onder meer je tijd en hartslag in de gaten.

De Japanse tak van banaanmerk Dole maakte als ludieke marketingstunt een wearable in een wel heel apart jasje. Onder de schil van een normale banaan wordt een collectie van LED-lampjes gestopt, die fel genoeg zijn om door de gele schil heen te schijnen.

Techbanaan
Hierdoor kunnen renners zien hoe lang ze al aan het hardlopen zijn, hoe het ervoor staat met hun hartslag en komen er motiverende Twitterberichten langs om ze een steuntje in de rug te geven. Er zit zelfs een GPS ingebouwd. Renners die de techbanaan meenemen zullen wel een speciaal kastje moeten dragen, die de banaan van stroom en informatie voorzien.

Na afloop van de race kan de banaan gewoon opgegeten worden. Onder de schil met de LED-lampjes is namelijk een kleinere banaan gestopt, die vermoeide hardlopers wat te eten geeft. Onderstaande trailer vat het principe mooi samen:

[gv data=”tzCrsuTRfmo”][/gv]

2 reacties

  1. Jammer dat ze nog een stroombakje moeten meedragen. Iedereen heeft toch al van die experimentjes gedaan met fruit dat een lampje doet branden. Ze hadden het stroomverbruik moeten afstellen op wat de banaan zelf kan leveren.

    Een hele uitdaging, maar dat zijn wedstrijden voor zonne- en autonome auto’s en robots ook, en kijk hoe ver die al geëvolueerd zijn…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *