Deze bank liet gisteren alle crypto-koersen crashen

Bitcoin
Bedank Goldman Sachs, want zij hielpen gisteren eigenhandig de cryptomarkt naar de klote.

We schreven woensdag al dat de Bitcoin-koers flink omlaag dook. Inmiddels is duidelijk waarom. De Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs maakte namelijk bekend dat men de handel in crypto’s voorlopig niet zal faciliteren. De Bitcoin daalde behoorlijk in waarde en ook Ethereum (-14 procent), XRP (-13 procent) en EOS (-16 procent) gingen onderuit.

Goldman Sachs zou lang met het idee gespeeld hebben om namens klanten in verschillende coins te gaan handelen. Nu de regelgeving omtrend diezelfde coins zo lang onduidelijk blijft en de Bitcoin ETF’s er voorlopig ook niet lijken te komen, trekt de bank zich terug. Je gokt immers met het geld van je klanten en dat doen banken natuurlijk liever niet.

Reuters voegt daaraan toe dat ook meespeelt dat de Europese Unie nieuwe regels voor de handel in crypto’s zou willen introduceren. Daarbij zou het vooral gaan om wetten rondom exchanges en ICO’s.

Eén reactie

  1. Die eerste zin lijkt alsof @Jordys nog niet helemaal tot 10 heeft geteld voordat hij begon te schrijven.
    De echte vraag is: als een bank zegt dat ze iets niet gaan doen, wat overigens volkomen logisch is dat ze niet gaan doen, en dat vervolgens tot gevolg kan hebben dat een koers van iets met 15% in kan zakken, moet je misschien eerst kijken naar wat er mis is met het product en hoe het gehandeld wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *