Deze bankpas-skimmer is praktisch onzichtbaar

Skimtechniek
Onze technologische snufjes worden steeds kleiner. De gadgets die criminelen gebruiken zijn hier jammer genoeg geen uitzondering op.

De nieuwste trend op skimgebied is wel heel erg klein. Bovenstaand apparaatje werd onlangs gevonden in een pinautomaat in Zuid-Europa, waar het waarschijnlijk heel wat informatie verzameld heeft. Nader onderzoek toont aan dat het dunne metalen plaatje energie haalt uit een kleine batterij die je ook wel eens in horloges tegenkomt. De batterij geeft stroom aan een simpele magneetlezer en een klein apparaatje voor opslag van data.

Geen camera?
De kans is groot dat er ook een camera werd gebruikt om te zien welke toetsen in werden gevoerd, maar deze werd op de plaats delict niet aangetroffen. Of de daders deze snel weg hebben gehaald, of dat ze geen camera nodig hadden om informatie te verzamelen, is niet bekend. Ook wil Krebs on Security, het bedrijf dat dit nieuwe skim-wondertje ontdekte, niet onthullen welke bank precies getroffen werd.

Skimkaart

Het advies is dan ook om extra goed op te letten als je jouw bankpasje in een automaat stopt. Deze nieuwe manier van skimmen is echter zo onopvallend, dat het wel heel lastig wordt om een verdachte pinautomaat te spotten.

6 reacties

  1. Ben er zelf gelukkig nog nooit de dupe van geworden, ben wel eens opgelicht voor 480 euro. Dan zegt de politie natuurlijk we maken er pas een zaak van vanaf 500 euro… Je kan er als brave burger helaas niks aan doen, buiten hopen dat het jou nooit overkomt…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *