Deze batterij lost op in je lichaam

Deze batterij lost op in je lichaam
Oplosbare apparatuur in je lichaam kan nu ook van een oplosbare batterij worden voorzien. Yay science!

Het aantal apparaten dat ín het menselijk lichaam kan worden geplaatst zal de komende tijd alleen maar toenemen. Denk hierbij aan biomedische apparatuur die lichaamsfuncties meten, reguleren of medicijnen vrijgeven. Het probleem is echter dat je niet zomaar een lithium-ion accuutje in iemands lichaam propt, en tests met draadloze stroom zijn tot dusver niet doorgebroken.

Het Draper Laboratory in het Amerikaanse Massachusetts zegt een oplossing te hebben. Een kleine batterij die gemaakt is van metalen die ‘biocompatibel’ zijn. Ofwel, metalen die langzaam door je lichaam worden afgebroken zonder dat je er een vergiftiging of rare bulten aan overhoudt. De batterij heeft anodes van magnesiumfolie en kathoden van ijzer, molybdeen en wolfraam. Eenmaal in het lichaam geïmplementeerd lossen ze langzaam op en worden ze door het lichaam afgebroken.

De verschillende afbraakstadia:
Deze batterij lost op in je lichaam

Het ontwerp van de batterij werd vorige week gepubliceerd in Advanced Materials. De batterij kan momenteel 24 uur lang stroom afgeven voordat het langzaam oplost. Een proces dat minder dan twee weken in beslag neemt. De uitdaging is nu vooral om de batterij kleiner te maken. Er wordt al getest met een variant die 1 vierkante centimeter klein is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *