Deze beanie geeft aan wanneer je hoofd zeer doet

Reebok CheckLight
Omdat de spelers van American football niet meer tegen een stootje kunnen, en een aantal spelers uit de NFL (National Football League) onlangs nog een rechtszaak aanspande om betere bescherming te eisen, komt Reebock met een oplossing. Een hoofddoekje dat waarschuwt als je voor je hoofd wordt getikt.

Samen met MC10 ontwikkelde Reebok de CheckLight. Een beanie/hoofddoek/kalotje waar aan de achterkant een LED lichtunit bungelt. De CheckLight kan onder een helm gedragen worden en bij een beuk tegen het hoofd geeft de kleur van de oplichtende LED’jes aan hoe zwaar de impact is. Geel is gemiddeld, als ze rood oplichten is het een teken voor omstanders en coaches dat er even naar het welzijn van de speler wordt gekeken. Blessures van neurologische aard zijn immers minder snel te detecteren, en dit hulpmiddel zou daarbij uitkomst moeten bieden.

De CheckLight komt nog deze maand op de markt voor 150 dollar, oftewel 112 euro. Of en wanneer hij in de Nederlandse winkels komt te liggen is nog niet bekend.

[lg_folder folder=”0_Divers/Reebok_CheckLight/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

Eén reactie

  1. Toen ik alleen nog maar de titel gelezen had, dacht ik dat je hiermee kon zien of je vrouw echt hoofdpijn heeft, maar het gaat dus over iets anders;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *