Deze bekende tweelingbroers zijn de eerste bitcoinmiljardairs

Deze tweeling kan uiteindelijk lekker met Zuckerberg meelachen
Het is niet zoveel als Mark Zuckerberg, maar deze tweeling heeft het uiteindelijk toch goed bekeken.

Wie The Social Network heeft gezien, kent ze als geen ander: de Winklevoss-tweeling. Het voormalige Olympische roeiersduo werd namelijk vooral bekend vanwege de rechtzaak tegen Facebook-oprichter Mark Zuckerberg, die het concept van de twee zou hebben gestolen. Ach ja, een miljard is ook leuk, toch?

Volgens de Sidney Morning Herald is de Amerikaanse tweeling de eerste op aarde die met de cryptovaluta Bitcoin een miljard dollar zou hebben verdiend. Hoe ze aan het geld kwamen om zo’n hoeveelheid Bitcoins te kopen, is nog het mooiste van het verhaal.

Aan het begin van de jaren ‘2000 startte de tweelingbroers een rechtszaak tegen Facebook-oprichter Mark Zuckerberg. De grootverdiener zou onder andere het idee voor het sociale netwerk en wat computercode hebben gestolen om zelf met de website aan de haal te gaan. De rechter gaf de broers deels gelijk, wat de Winklevoss’jes zo’n $65 miljoen dollar opleverde. Niet heel erg veel, toch?

Nou, in 2013 staken de Amerikaanse broers meer dan $10 miljoen dollar in de (toen nog) onbekende cryptovaluta Bitcoin, waarmee ze ruwweg 1% van de wereldvoorraad digitale munten opkochten. En ja, met de huidige waarde van die munt kun je je wel bedenken hoeveel geld dat nu waard is.

Wil jij ook bitcoinmiljardair worden? Check in onze guide op welke vijf manieren je het beste in Bitcoins kunt handelen. In dit artikel lees je over de keerzijde van de munt (pun intended), want het minen van de virtuele munt kost gigantisch veel stroom! Tot slot lees je in dit artikel hoe een dip in de waarde van de munt voor gigantische problemen kan zorgen.

Foto @Flickr/TechCrunch

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *