Deze bekende zanger wordt je nieuwe Google Assistant

Auteur: , Geen reacties
Jazeker, hij gaat Google Assistant nog sympathieker maken

Dat en nog heel veel nieuwe toevoegingen aan Google's slimme assistent.

Tijdens de I/O developer conference maakt Google bekend dat er een hoop nieuws aan zit te komen voor Google Assistant, de slimste slimme assistent op de markt. Hij wordt daarentegen binnenkort nóg slimmer en vooral ook een stuk sympathieker door de fluweelzachte stem van John Legend.

Jazeker, de pop/soulzanger zal deel uitmaken van een zestal nieuwe stemmen die naar Google Assistant komen in de 2018 update. Nu hoor ik je denken: ‘Heeft Legend maanden in een studio doorgebracht om iedere denkbare vraag netjes te beantwoorden?’ Nou, nee, want Google heeft een nieuwe techniek ontwikkeld waarmee er gemakkelijker nieuwe stemmen kunnen worden toegevoegd aan de slimme assistent.

WaveNet maakt het gemakkelijker voor Google om klanken van stemmen aan elkaar te koppelen en zorgt er tevens voor dat de assistent menselijk klinkt. Wanneer de update uit komt zullen er 6 nieuwe Engelstalige stemmen worden toegevoegd; drie mannelijk en drie vrouwelijke, allemaal verschillend in klank en hoogte.

Ook gaat Google Assistant complexere vragen beter begrijpen. Wanneer je een vraag stelt waarin eigenlijk twee vragen zijn opgesloten (‘wanneer was John Legend voor het laatst in Nederland voordat hij een relatie kreeg met Chrissy Teigen’, bijvoorbeeld) dan zoekt de assistent beide vragen voor je op. Ook kun je binnenkort beter doorvragen; je kunt een vervolgvraag stellen omdat Google Assistent onthoudt wat je daarvoor vroeg.

Alsof al die nieuwe toevoegingen nog niet genoeg zijn, gaat Google Assistant telefoongesprekken voor je kunnen voeren (al zegt het miljardenbedrijf zelf dat het nog niet klaar is voor het grote publiek), voedt de assistent mensen beter op door af en toe ‘alsjeblieft’ te eisen na een vraag en gaat hij beter samenwerken met andere slimme apparaten om de assistent nog meer mogelijkheden te geven.

Hoewel Google geen specifieke datum heeft genoemd, wordt de gigantische update volgens het bedrijf deze zomer uitgerold. Wanneer we een Nederlandse Google Assistent krijgen is tevens nog niet duidelijk, maar het komt ergens dit jaar.

Foto @GoogleEr zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).