Deze Best Buy-klant kocht een wel hele rare Chromecast

Auteur: , 1 Reactie
Foutje, bedankt!

Een Chromecast van de derde generatie. Wacht, wat?!

Een klant van het Amerikaanse Best Buy (een van de grootste elektronica-retailers van het land) was ongetwijfeld lekker aan het shoppen naar gadgets. De Chromecast is dan hoe dan ook een goede keuze, want je streamt gemakkelijk van je tablet of smartphone naar je (niet smart-) TV. De klant kreeg daarentegen een wel hele vreemde gadget in zijn handen gedrukt; een Chromecast Third Generation die nog helemaal niet uit is!

De verpakking was bijna identiek aan de huidige (tweede generatie) Chromecast en waarschijnlijk dacht de Best Buy-medewerker daarom dat het om een gewone Chromecast ging. Hoewel de kassa de barcode helemaal niet herkende en meldde dat het product nog niet verkocht mocht worden, liet de medewerker de verkoop handmatig doorgaan; zowel de oude als de nieuwe versie gaan in de Verenigde Staten voor $35 dollar over de toonbank.

Eenmaal thuis ontdekte de klant daarentegen dat het niet om een gewone Chromecast ging. Jazeker, de welbekende puck-vormige ronde schijf is er nog steeds, maar in plaats van een glanzende schijf met het grote Chrome-logo erop, heeft Google gekozen voor een mat, iets subtieler design met de Google-G er bovenop.

Tot dusver behoorlijk tof, maar er is een ‘maar’. Google heeft om wat voor reden dan ook gekozen om de Chromecast met een Micro-USB van juice te voorzien. Jazeker, een derde generatie Chromecast die nog niet eens is aangekondigd wordt straks nog steeds van stroom voorzien door een verouderde aansluiting. Kom op, Google, jullie bestaan al 20 jaar, jullie snappen toch dat men ondertussen USB-C wil!

De tweede generatie Chromecast kwam in 2015 in Nederland uit en werd recentelijk met deze langverwachte Netflix-functie verrijkt. Daarnaast kwam de Ultra-variant in 2016 uit met 4K ondersteuning.

Foto @u/GroveStreetHomie via Reddit1 reactie

Omdat hij alleen maar stroom ontvangt via die usb kabel, en maar eenmalig aan sluit. micro is dus totaal prima.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).