Deze BH moet borstkanker de wereld uit helpen

Auteur: , 1 Reactie
Visuele representatie van borstkanker

Studenten gaan borstkanker te lijf.

Een groep Mexicaanse studenten, waaronder de achttienjarige Julian Rios Cantu, hebben een BH uitgevonden die borstkanker kan detecteren, zo meldt El Universal. De wetenschappers achter de zogenoemde EVA willen met de borstenhouder detectie van borstkanker vergemakkelijken en versnellen.

Het verhaal van de bedenker van de EVA is, zoals het verhaal van vele ‘superhelden’, behoorlijk tragisch. Rios Cantu’s moeder vocht namelijk jarenlang tegen de verschrikkelijke ziekte. Haar borsten moesten uiteindelijk afgezet worden. Het leed dat Rios Cantu’s moeder moest doorgaan, inspireerde de jongeman om vrouwen met een genetische aanleg voor borstkanker te helpen.

Detectie
De BH bevat een tweehonderdtal biosensoren die allerlei borstkankergerelateerde aspecten meten. Zo let de EVA op veranderingen in vorm, gewicht en temperatuur van de borsten van de drager, waarna de data naar een app of computer wordt gestuurd.

Een verandering in de borsten kan een indicatie zijn van borstkanker maar oncologen zitten hierdoor nog niet zonder werk. De makers raden de gebruiker namelijk met klem aan om, bij indicatie van de ziekte, zo snel mogelijk een arts te bezoeken.

De sensoren in de BH zijn dusdanig ontworpen en geplaatst, dat een gebruiker het slimme kledingstuk slechts een uurtje per week hoeft te dragen ter controle. De EVA is nog in ontwikkeling en is vooralsnog niet te koop. Wij hopen in elk geval dat de Mexicaan talloze levens weet te redden met zijn prachtige uitvinding!

Via: Numrush1 reactie

vooral dat stukje over een uurtje per week is wel erg tof!
kan me goed voorstellen dat je een soortgelijk product niet de hele dag wilt dragen.
nu alleen nog betaalbaar worden gok ik zomaar…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).