Deze bike wordt aangedreven door een gasturbine

Deze bike wordt aangedreven door een gasturbine
Evenementen als Gatebil hebben al bewezen dat mensen in Scandinavische landen erg creatief zijn met voertuigen op vier wielen. Anders Johansson laat zien dat ze hetzelfde kunnen met tweewielers.

Hij heeft namelijk een eigen motor gebouwd die wordt aangedreven door een gasturbine. Na 4,5 jaar bouwen heeft hij de motor twee weken geleden voor het eerst gestart. Na wat kleine aanpassingen vanwege de hoge temperaturen werd het nu tijd om een kleine testrun te maken.

Gelukkig voor ons heeft hij voor de gelegenheid een GoPro camera aan zijn motor gehangen. Het geluid alleen al is behoorlijk onheilspellend. Dan moet je ook nog eens voorstellen dat hij van plan is om een recordpoging te gaan doen met de motor. De verwachte topsnelheid ligt op zo’n 350km/h, maar daar kom je natuurlijk alleen maar achter door het zelf te proberen.

Vooralsnog zie je veel fabrikanten experimenteren met elektrische motoren. Zo zagen we al dat Harley Davidson voor het eerst een elektrische motor introduceerde. Maar de actieradius blijft natuurlijk beperkt. Dan kan je nog beter voor de The Lightning kiezen. Deze heeft een vergelijkbare topsnelheid als deze gasturbine motor, maar is daarnaast waarschijnlijk een stuk veiliger. Bijkomend voordeel is dat je de benen niet verbrand aan een hete uitlaat.

[gv data=”bIT4sAxYJjU”][/gv]

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *