Deze bizarre bedragen verdienen stagiairs bij techbedrijven

Auteur: , 5 Reacties
Deze bizarre bedragen verdienen stagiairs bij techbedrijven

Niet doorklikken als je toevallig op je stage zit. Dit gaat geheid je dag verpesten.

In Nederland mag je bij een stagevergoeding van 300 euro in je handen wrijven. Techheads uit Silicon Valley komen daar echter hun bed niet voor uit, want zelfs de internships aldaar zijn een vetpot. We kwamen op DasKapital onderstaand lijstje tegen met een aantal exorbitante bedragen. Mind you, het aanbod van dergelijke stageplaatsen is erg klein, en de concurrentie onder codekloppers is moordend, maar de slimste jongens en meisjes van de klas gaan er met dikke salarissen vandoor.5 reacties

Een maatje van mij heeft tijdens zijn tech stage hier in Nederland wat ontwikkeld dat, voor dat bedrijf, veel geld zou besparen. Hij heeft een auto gekregen en een mooi geldbedrag. Beloningen zijn hier in Nederland ook mogelijk, maar je moet wel wat te bieden hebben.
Je moet het wel in een realistisch perspectief plaatsen.

Zo is het bijvoorbeeld extreem duur om daar te wonen. Als je niet zulke bedragen betaalt, of housing aanbiedt, zul je geen stagairs vinden.
De salarissen voor gewone medewerkers liggen daar ook significant hoger, om vergelijkbare redenen.
@Praeses: Goed lezen, het aanbod van deze stageplaatsen is zeer gering, dus maar voor enkelen weg gelegd. Gewone stage lopers krijgen bij verre deze bedragen niet daar.
@Praeses: Kortom je moet echt wel wat te bieden hebben.
Niet te vergelijken met stages in NL, ten eerste zoals Praeces zegt is de cost of living daar 2x zo hoog, en daar zijn de stages normaliter voor afgestudeerden, niet zoals hier voor 2e of 3e jaars HBO’ers. Betere vergelijking is de Trainee positie in NL. Hoe dan ook is de conclusie dat je niet in NL moet zijn voor een leuk salaris in de IT (of welk gebied dan ook, hallo socialisten).

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).