Deze bizarre methode maakt ruimte vrij op je iPhone

Deadpool
Opslagcapaciteit terugwinnen door niets anders te doen dan een video te huren in de iTunes-store. Zo bizar dat het wel een 1 april-grap moét zijn – but its not.

Waarbij moet worden aangetekend dat uw verslaggever van dienst, ondanks de steeds terugkerende Apple-rata beschuldigingen, gewoon in het bezit is van een antieke Samsung Galaxy (het model houd ik privé) en zo doende niet in staat is een en ander te testen. Op eigen risico, dus.

Het gaat als volgt. Eerst check je hoeveel ruimte je nog over hebt op je toestel. Dat is niet per sé noodzakelijk, maar anders weet je niet of het werkt en kun je ons daar niet over bijpraten in de comments. Doe dit dus eerst.

Vervolgens ga je naar de iTunes-winkel en zoek je een film uit die je wilt bekijken. Die koop je niet, je huurt het ding. Of eigenlijk niet, je doet alleen alsof. Vervolgens zal iTunes je vertellen dat er niet genoeg ruimte op je toestel aanwezig is. Doet het dat niet, kies dan een langere film uit. Dr Zhivago, Once upon a Time in America of Gone with the Wind ofzo. Allemaal het aangluren meer dan waard, vooral Once upon a Time in America, maar het doet er eigenlijk niet toe, want je gaat hem niet echt huren. Mogelijk werkt dit trouwens ook met games.

Als je nu naar je vrije ruimte gaat, zie je dat je opeens tot wel honderden MBs extra vrije ruimte hebt. Yep, alleen maar door te doen alsof je een film huurt.

Shout-out aan Reddit.

7 reacties

  1. Hij maakt gewoon ruimte vrij als er ruimte nodig is. Niets nieuws. Gebeurt op 100 andere manieren ook. Als je bv ineens ziet dat een app ‘geoptimaliseerd’ wordt bij weinig geheugen dan wordt er ook ruimte vrij gemaakt door bij die app caches ed te deleten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *