Deze bril is de nachtmerrie van iedere beveiligingscamera

Reflectacles
Wanneer je geheel in stijl onherkenbaar op de camera wil komen.

Er zijn veel Kickstarter-projecten die ons enthousiast maken. Bij de Reflectacles van Scott Urban zijn we er nog steeds niet over uit of we dit project moeten toejuichen of juist niet. De speciale brillen zorgen er namelijk voor dat je als gebruiker onherkenbaar bent op camera’s.

De Reflectacles beschikken over een speciaal montuur dat gebruikmaakt van folie dat een retroreflecterende functie heeft. Deze reflector stuurt het ontvangen licht terug in precies dezelfde richting, waardoor je uiteindelijk op de gevoelige plaat wordt vastgelegd met een overbelichte vlek over je gezicht.

Ook is er een geavanceerdere bril beschikbaar, genaamd de Reflectacle Ghost. Deze bril reflecteert naast zichtbaar licht ook infrarood licht, een techniek waar veel beveiligingscamera’s gebruik van maken.

Wanneer het Kickstarter-project zijn te behalen doel van 28.000 dollar ophaalt, worden de Reflectacles vanaf juni 2017 verscheept. De Reflectacle Ghost is te reserveren voor 125 dollar, terwijl je de ‘gewone’ versie voor 95 dollar in huis kunt hebben.

Alhoewel het concept best interessant is, hopen we van harte dat crimineel Nederland deze brillen links laat liggen.

[gv data=”CA3ix3zt9bo][/gv]

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *