Deze bril is slim en ziet er goed uit

De Vue Smart glass is best slim
Over een paar jaar ligt de veel besproken Google Glass ergens in ene museum. Te lelijk en te onpraktisch. Dat kon bij de slimme bril van Vue wel eens heel anders gaan.

In zekere zin is de bril van Vue een stuk dommer dan die van Google. Er zit namelijk geen schermpje op. De grote vraag is of dat erg is. Zitten mensen echt te wachten op een bril die je er doet uitzien als een geek. En er zit ook geen camera in. Dat is ook niet erg, we hebben een twee of drie camera’s op onze smarthone en de meeste mensen willen niet zo maar ongevraagd gefilmd worden.

De bril van Vue ziet er vooral uit als een bril. Zelfs van dichtbij is het lastig te zien dat er flink wat technologie in het ding zit. Toch is de bril van Vue wel degelijk een erg slim device. Zo kun je er mee bellen. Gegarandeerd levert dat weer hilarische situaties op, net als bij de eerste bluetoot-oortjes. ‘Praat je nou in je zelf?’

De Vue is ook te gebruiken als koptelefoon. Het geluid komt via botcontact in je oor terecht. Of het daadwerkelijk hifi-kwaliteit is, durven we niet te zeggen. De Vue is ook te gebruiken als afstandbediening voor je Sonos of om een zelfportret te maken met je smartphone.

En als je de bril kwijt bent, kun je met de bijhorende app en ingebouwde sensor het ding weer makkelijk terugvinden. De Vue is een Kickstarter-project. Elon Musk was trouwens een van de weinigen die de Google Glass wel handig vond.

[gv data=”M-hhGUlt_dM”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *