Deze browser gebruikt 35% minder batterij dan Chrome

Deze browser gebruikt 35% minder batterij dan Chrome
Lekker surfen op het web zonder je zorgen te hoeven maken over de batterijduur van je smartphone.

De batterijduur van een smartphone is afhankelijk van een aantal factoren. Ga je Netflixen, dan vliegen de procenten de deur uit. Ben je enkel aan het appen, dan valt het allemaal wel mee. Surfen op het internet kan ook van groot belang zijn. Actief internetten en het laden van grote sites heeft invloed op de accuduur.

Het is dan ook een gevecht voor makers van internetbrowsers om een zo efficiënt mogelijke browser te maken die zo min mogelijk batterij verbruikt. Nu kun je gebruik maken van bekende browsers zoals Firefox, Opera, Safari of Chrome, maar er zijn ook nieuwe internetbrowsers op de markt die een frisse blik geven op de mogelijkheden.

Zo claimt Brave dat zijn Android internetbrowser maar liefst 35 procent minder batterij verbruikt tijdens het surfen op het internet in vergelijking met Chrome van Google. Voor de vergelijking werd een Samsung Galaxy S9 gebruikt die 20 nieuwssites moest laden. Via Brave kon je 6,8 uur moeiteloos browsen. Op Chrome was de surfpret al na 4,4 uur voorbij.

Op Microsoft Edge werd een nog grotere winst geboekt, namelijk 39 procent. In vergelijking met Firefox is Brave zelfs 50 procent zuiniger, aldus het bedrijf. Brave zegt van een constructie gebruik te maken die minder netwerk en dus minder rekenkracht gebruikt van de smartphone. Let wel, het onderzoek is afkomstig van Brave zelf. Het heeft een vrij hoog Wij van WC Eend-gehalte, mocht je de browser overwegen.

Eén reactie

 1. Die details kunnen best aantrekkelijk zijn.
  Maar Chrome ondersteund (99%???) van alle websites.
  Firefox bestaat langer, en doet ontzettend hard zijn best om Chrome bij te houden en ondersteund ?98%? van de websites.
  En zelfs al klinkt dat als nihiel, als consument loop je hier al vanzelf tegen aan.
  No way dat brave, Vooral met een focus op privacy en hogere snelheid en dergelijke, gelijke getallen op dat vlak gaat halen.
  Heeft de brave eend daar ook nog iets over te vertellen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *