Deze brute fiets past in een lederen tas

Deze brute fiets past in een lederen tas
Een vouwfiets zal nooit meer hetzelfde zijn.

Het idee is simpel. Een fiets die je zelf in elkaar kan zetten en eenvoudig kan vervoeren in een lederen tas. Zo heeft Lucid Design de Kit Bike ontworpen. Een fiets die uit 21 onderdelen bestaat en die met een speciaal stukje gereedschap in elkaar te zetten is. Zo zijn alle onderdelen met een simpel twist & lock systeem in elkaar te schuiven.

Met het ontwerp van de fiets heeft Lucid Design een Red Dot award gewonnen. Vooralsnog blijft het bij dit ene concept, maar Lucid Design heeft al aangekondigd dat het dit ontwerp daadwerkelijk wil gaan uitwerken tot een bruikbare fiets. Ik vraag me alleen af hoe stevig de fiets is aangezien het een stang mist, van het zadel naar recht naar beneden.

[lg_folder folder=”0_Divers/Kit_Bike_Lucid_Design/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

Nog geen reacties

  1. Ik denk dat deze ‘ontwerper’ een cursus sterkteleer nodig heeft. De reden dat een normale fiets zo’n dunne buizen kan gebruiken is dat het frame een vakwerk is, waardoor er geen buigend moment op de buizen komt te werken.

  2. Deze fiets mist wel meerdere stangen.. De linker kant van de voorvork en bij het achterwiel ook aan de linkerkant het ophangpunt. Is het ook bekend of dit concept van carbon is gemaakt dat het mogelijk is? Lijkt me anders vrijwel onmogelijk.

  3. linkerkant van het voorwiel kan gemist worden. Kijk maar naar de Cannondale lefty’s, dat zijn zelfs terreinfietsen dus een vouwfiets kan dat ook wel hebben.

    Mijn grootste kritiekpunt: one size fits all? kan niets verstellen! en maak hem maar in het zwart, wit blijft hij niet echt heel lang mooi bij meerdere de-en montagemomenten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *