Deze autonome cameradrone is mini en fantastisch

Auteur: , 2 Reacties
Bijzonder, maar met gebreken

Maar komt ook met de nodige 'verbeterpuntjes'.

De belachelijke handeling van handmatig selfies maken is voorbij, want de toekomst is hier. PITTA is een autonome, modulaire cameradrone die letterlijk in je zak past. Dit is wat deze innovatieve Kickstarter allemaal te bieden heeft.

Drones beginnen steeds meer te kunnen. GoPro zet al hevig in op autonome drones en ook restaurants omarmen eten bezorgd door deze kleine vliegen apparaten. Misschien wel nog handiger dan het filmen van extreme sports of het bezorgen van eten is het maken van selfies door middel van drones. Ik bedoel, hoeveel selfies worden er dagelijks wel niet gemaakt.

Maar de PITTA onderscheidt zich door het modulaire karakter. De bolvormige camera kan gemount worden op je helm of aan je stuur voor GoPro-achtige actiebeelden. Ook kun je een selfiestick simpelweg aan de bol klikken waardoor het een externe camera voor je telefoon wordt. Het tofste is daarentegen de drone-functie.

Door het drone-topstuk eraan vast te klikken (door middel van magneetjes) heb je plotseling een autonome drone. Je maakt connectie met je smartphone en kunt zo de drone besturen. Of je zet hem op ‘zelfstandig’, waarmee de PITTA je simpelweg autonoom volgt, rondjes om je draait of op een bepaalde plek blijft zweven. Overigens is de gadget zich volledig bewust van zijn omgeving en blijft daarmee altijd netjes op dezelfde hoogte vliegen en ontwijkt gemakkelijk obstakels.

Het grootste nadeel is op dit moment dat de drone maar een kwartiertje kan vliegen voordat hij opgeladen moet worden op het compacte docking station. Duurdere pakketten bevatten een extra batterij, maar de standaard drone met propellors en oplaadstation kost op het moment zo’n $320 dollar. De gadget weegt zo’n 200 gram, is 17 cm in doorsnee en gaat in cameramodus een kleine 2 uur mee. Oh, en hij filmt/fotografeert in [email protected]

Meer toffe Kickstarters checken? Wat dacht je bijvoorbeeld van deze minuscule telefoon van Zanco? Dat het ook goed mis kan gaan, leerde een bordspellen-fan die voor $16.000 dollar aan (veelal saaie) bordspellen via Kickstarter uitgaf. Tot slot lees je in dit artikel waarom GoPro het bij één drone houdt en waarom deze (veel lichtere) drone van PITTA wel handig is met de huidige wetgevingen.2 reacties

Leuk als je stilstaat. Maar als je zoiets hebt, wil je voornamelijk een actie fotograferen toch?
Hoe doet dit ding t met wat wind? Kan ie met me mee skien?
@gregorius: Goede vraag! Ik denk dat hij – vanwege het lage gewicht – inderdaad een beetje zal zwalken en ja, 15 minuten skieën is ook niet alles:P Ik denk dat je daarvoor echt aan een Karma van GoPro moet denken, maar dan ben je ook gelijk op z’n minst 700 euro meer kwijt.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).