Deze Chinese Bitcoin-mijn brengt €1,3 miljoen per maand op

Auteur: , 3 Reacties
Deze Chinese Bitcoin-mijn brengt €1,3 miljoen per maand op

Je wilt weten waar Bitcoins vandaan komen? Kijk dan even mee naar deze docu over een shibby Bitcoin-handeltje in ruraal China.

Bitcoins komen niet zomaar uit de lucht vallen. Nee, de cryptovaluta moet virtueel worden gedolven. Dit wordt gedaan met de inzet van computerrekenkracht. Hoe meer bitcoins er vrijkomen tijdens dit delven, des te moeilijker het wordt. Er is steeds meer rekenkracht voor nodig. En daar komen deze zes Bitcoin-mijnen van een viertal Chinese gasten om de hoek kijken.

VICE mocht een kijkje nemen in één van de Bitcoin-mijnen. Een gebouwtje waar zo’n 3.000 ASIC computers – computers die speciaal gebouwd zijn voor het mijnen van Bitcoin – opgesteld staan in stellages, allemaal verbonden met het internet. Er is een constante zoem te horen van ventilatoren en de temperatuur kan er oplopen tot 40 graden. Alsof het een echte mijn is.

De enige voorwaarde om er te mogen filmen was dat VICE geen details over de apparatuur of de leveranciers van de apparatuur zouden prijsgeven. Desondanks is het een fraai inkijkje in de fascinerende wereld van digitaal geld worden. Ten tijde van de opname wisten ze met de zes mijnen maandelijks het equivalent van €1,3 miljoen te minen.3 reacties

Blijft toch apart, dat bitcoin gebeuren. Niks anders dan aandelen genereren en vervolgens doorverkopen.
En dan zo veel stof rond die computers…….
Mooi. Geld voor verneuken van Energie.
Eigenlijk zou je een milleubelasting op het mijnen van Bitcoins moeten zetten!
Verder is dit een handige Chinees. Het perfecte land om zo’n mijn in op te zetten.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).