Deze computer op zakformaat is voor slechts 9 dollar van jou

De chip is maar half zo groot als een banaan
Als je al wat ouder bent, dan kun je je vast nog herinneren hoe je ooit duizenden guldens neer moest tellen voor een enorm lompe computer. Die tijd ligt dankzij C.H.I.P. verder achter ons dan ooit.

De C.H.I.P. is namelijk niet veel groter dan een creditcard, maar is toch te gebruiken als een volledig werkende computer. C.H.I.P. beschikt namelijk over een 1GHz-processor, 512MB werkgeheugen, 4GB opslagruimte en een USB-poort, terwijl je ook snel en eenvoudig verbinding kunt maken met WiFi en bluetooth-apparaten.

C.H.I.P. draait op Linux en is dus in staat om eenvoudige applicaties te draaien. Zo kun je er natuurlijk mee internetten via Chromium, maar ook games spelen, documenten bewerken met LibreOffice of je e-mail wegwerken. Als je voor de PocketC.H.I.P. kun je ‘m zelfs overal met je meenemen, want dan krijg je als extra’s een 4,3-inch touchscreen, een toetsenbord een batterij die het 5 uur uithoudt.

De kosten van de C.H.I.P. maken het verhaal nog ongelofelijker, want voor de versie met composite-uitgang betaal je slechts 9 dollar. De varianten met een VGA-poort of HDMI-aansluiting kosten respectievelijk 19 en 24 dollar. De PocketC.H.I.P. kost je 49 dollar. De C.H.I.P. is op dit moment alleen verkrijgbaar via Kickstarter, waar ontwikkelaar Next Thing Co. het streefbedrag van 50.000 dollar al heeft behaald. Je kunt je mini-computer daarom in mei 2016 op de deurmat verwachten.

[gv data=”Fx1uTWF7qRA”][/gv]

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *