Deze controller is voor PS-fans die de Xbox fijner vinden

Eindelijk?
Voor als je de PlayStation tof vindt, maar de dunne, symmetrische controller niet kunt uitstaan.

Het is geen wilde gok om te stellen dat de meeste console-liefhebbers die dit lezen in het bezit zijn van een PlayStation, vergeleken met de kleinere hoeveelheid Xbox’en die in de afgelopen levenscyclus verkocht zijn. Maar wat nou als je die dunne, kleine controller van de PlayStation eigenlijk helemaal niks vindt?

Daar heeft controller-maker Nacon iets op bedacht. De Asymmetric Wireless Controller for PlayStation 4 is simpelweg een Xbox One-controller, maar dan voor de PlayStation. De Amerikaanse console heeft een typische, asymmetrische controller en overal een groter oppervlak, terwijl de Japanse tegenpool een kleinere, symmetrische controller hanteert.

De controller komt met alles erop en eraan en is dan ook onder licentie van Sony gemaakt. Zo is de controller uitgerust met een oplaadbare batterij, een USB-ontvanger en uiteraard Bluetooth-connectie met een draadloze verbinding die tot 7 meter van de console solide moet zijn. Chat- en audio-functies zouden ook compatibel zijn met de controller.

Het is daarentegen niet allemaal koek en ei; de controller kost net als de gewone Dual Shock controllers zo’n €60 euro maar bevat niet de iconische lichtbalk, bewegingssensoren en speaker die de officiële PlayStation-controller zo’n high-end uitstraling geven. Daarover gesproken, check hier vier unieke DualShock 4 controllers die reeds uitkwamen.

Het laatste grote voordeel van de Nacon Asymmetrics Wireless Controller for Playstation 4 – en neen, dat is niet de belachelijke naam – is het feit dat hij ook voor PC bruikbaar is. Als Xbox-eigenaar kun je je controller gemakkelijk gebruiken voor je Windows PC. Dat kan met de Nacon Xbox controller (zo, beter naam) dus ook. Nu nog backward compatibility en dan zijn ze binnen.

Meer over PlayStation lezen? In dit artikel check je de meest gespeelde racegame op de Japanse console. In deze lijst check je de bestverkochte games op de PlayStation 4 in 2018. Tot slot maken we ons alvast op voor de nieuwe generatie consoles. In dit artikel lees je alles over de aankomende PlayStation 5.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *