Deze creepy spionagedrone kan oneindig blijven vliegen

PARC-drone
Het is het grootste nadeel van drones: de accu is vaak nogal snel leeg. CyPhy Works uit Boston heeft een oplossing gevonden, maar of we daar nu zo blij mee moeten zijn…

CyPhy is bekend van de Persistent Aerial Reconnaissance and Communications drone, een drone die oneindig kan vliegen. Handig als je iemand wilt bespioneren, toch? Zo gebruikt het Amerikaanse leger de drones alweer een tijdje om hun compounds in de gaten te houden. CyPhy haalde onlangs 22 miljoen dollar op met een investeringsronde en wil de drone nu ook commercieel op de markt brengen.

De PARC kan tot zo’n 130 meter de lucht in en hoeft nooit meer te landen, omdat hij via een flinterdun kabeltje voorzien kan worden van stroom. Deze kabel is ontzettend sterk, maar mocht ‘ie alsnog breken, dan beschikt de PARC ook nog over een tweede accu. Het is echter de bedoeling dat de verbinding met de basis altijd in stand blijft en dat beperkt de drone behoorlijk in zijn bewegingsvrijheid.

Misschien maar goed ook, want voor je het weet zie je op elke hoek van de straat een drone die precies volgt wat je doet. En daar zit niemand op te wachten, toch?

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *