Cryptomunt gaat Red Bull Racing sponsoren

Auteur: , 25 Reacties
Shake it

Het is de eerste cryptomunt die een team sponsort in de Formule 1.

Niet langer zijn gigantische merken als Marlboro, Ferrari of (in dit geval) Red Bull de enige sponsoren van de Formule 1. Het is namelijk voor het eerst in de geschiedenis van deze autosport dat een cryptomunt een team gaat sponsoren.

Cryptocurrency FuturoCoin (FTO) gaat de jongens van Aston Martin Red Bull Racing steunen door het team te sponsoren. Het is voor het eerst dat een munt – laat staan een virtuele munt – een Formule 1-team sponsort. De (relatief onbekende) cryptomunt heeft een tweejarig contract getekend met Red Bull Racing en verovert daarmee een wel heel gewild plekje op een hele populaire overall.

Max Verstappen gaat namelijk met zijn Red Bull-wagen en -overall het logo van FuturoCoin dragen, wat tientallen, zo niet honderden miljoenen blikken zal vangen tijdens een gemiddelde race. Ook de (tevens piepjonge) teamgenoot van Verstappen, de Franse Pierre Gasly, gaat FuturoCoin indirect promoten met zijn outfit en bolide.

FuturoCoin werd in 2017 opgericht door de Poolse Roman Ziemian en de Duitse Stephan Morgenstern en heeft sinds de lancering geprofiteerd en geleden onder de koers van de Bitcoin. De munt heeft vergeleken met afgelopen zomer slechts een derde van zijn waarde weten te behouden. En je zou zeggen dat zo’n groot partnerschap als deze de koers omhoog zou schoppen, maar dat blijft vooralsnog uit.

Tekenen maar

Ziemian zegt in het persbericht dat hij een gelijkenis ziet tussen crypto’s en Formule 1: “Cryptocurrencies en Formule 1 lijken op elkaar en de waarden zijn bijna hetzelfde; snelheid, technologie en vooruitstrevend zijn.” Voor Formule 1-fans hoop ik daarentegen dat de toekomst van de sport iets rooskleuriger is dan die van de huidige cryptomunten, want die vooruitstrevende technologie heeft het afgelopen jaar vooral erg moeilijk gehad.

Meer lezen? check ook onze eigen review van F1 2018 en het overzicht van de meest populaire cryptomunten.25 reacties

Maar wat behelst die “samenwerking” dan vraag je je af. Blockchain in het motormanagement system integreren? Max Verstappen voortaan in Futurocoin uitbetalen? De Honda onderdelen in de blockchain zetten zodat de levensloop zichtbaar wordt? Wel nee!
Kijk, je moet het groots brengen natuurlijk, maar de heren hebben waarschijnlijk voor veel geld een stukje wagen- en pak oppervlakte gekocht waar het logootje van Fututocoin kan prijken en meer niet.
Lees meer: https://medium.com/@aat.de.kwaasteniet/f1-red-bull-racing-in-zee-met-cryptomunt-a8567744a2c3
@aatdekwaasteniet: het is inderdaad een sponsordeal, geen samenwerking. Beter nog: de samenwerking is de sponsoring;)
@aatdekwaasteniet: Uhhh… Dat staat toch ook in de tekst? Of heb je niet gelezen?
@gandini: waarschijnlijk is de tekst aangepast, maar het commentaar niet verwijderd of voorzien van de opmerking *
@vroaaar: * -edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Ik heb gelijk al een slogan voor ze: sometimes you win and sometimes it all goes up in smoke.
Cryptomunten..das war einmahl!
@ghost: nah… Criminele geldstromen en belastingen ontduiken is van alle tijden
@w0o0dy: mwah…het is redelijk passé..ik zeg altijd maar zo; “Als je kapster en bakker over onderwerpen als deze beginnen te praten, is het een gedane zaak!”
@ghost: klopt, kapper en bakker praten altijd over het weer, nu is Piet Paulusma ontslagen en zal er vanaf volgend jaar geen weer meer zijn.
“if you don’t want to give your capital to the old ball and chain, hide that capital in Blockchain! FururoCoin, our future is your future.
Die gasten hebben dus duidelijk iets teveel Red Bull gedronken!
In mijn optiek is F1 downforce toch een stuk interessanter dan de gebakken lucht die je down maakt.
Cryptocurrencies en Formule 1 lijken op elkaar en de waarden zijn bijna hetzelfde: er gaat veel geld in om, de maatschappelijke bijdrage is gering, veel mensen praten er over maar bijna niemand doet er aan mee”.
@mashell: scherp hoor 😉
Euro sponsort voetbal. Dollar sponsort NFL.
Wtf voor neppe geld heb je als je er reclame voor moet maken? Echt geld verkoopt zichzelf.
Haha, het is wel echt n fout ventje als je die gast zo ziet
Ongelooflijk dat een merk, dat zo zorgvuldig is opgebouwd als Red Bull, uberhaupt met dit soort partijen praat, laat staan zaken doet. Wat een farce.
Doet me denken aan de tijd dat Jean-Pierre Van Rossem met Moneytron zijn eigen F1 team had. Was toen ook een ponzi scheme dat het bestaande establishment overbodig wou maken en uiteindelijk miljarden in rook heeft doen opgaan.
Jezus wat een foute vent, daar ga je toch niet mee op de foto, Christian?
@Jochempie: Wiens brood men eet, diens woord men spreekt!
@Jochempie: Best wel een gladjanus inderdaad haha
Hoogmoed komt voor de val.. Ook het feit dat gehoopt wordt dat deze sponsoring die munt meer waard maakt..
Haha dat is echt wel een goede marketing stunt van deze cryptomunt. De doelgroep kopers van cryptomunten, zal zeker weten wel wat van deze munten kopen. Dat gaat de waarde wel een goede boost bezorgen. .
Rutte sponsort iedereen behalve een nederlander die werkt,misschien kan ie hier ook nog meedoen

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).