Deze data-bespaar app komt naar nieuwe smartphones

Opera Max
Opera Max, een app die mobiele data moet besparen, komt straks voorgeïnstalleerd naar verschillende smartphones. Het bedrijf heeft namelijk met 14 telefoonfabrikanten een overeenkomst afgesloten.

Met de deal zal de app in 2017 op meer dan 100 miljoen Android telefoons voorgeïnstalleerd staan, aldus Opera in een persbericht. Opera Max wordt namelijk geïntegreerd als standaard-app bij de ondersteunende smartphones. De nieuwe overeenkomst is onder andere gesloten met merken als Acer, Hisense en TWZ. Bekende merken als Samsung en Xiaomi zijn ook betrokken bij de deal.

De app bespaart naar eigen zeggen zo’n 60 procent mobiele data bij gebruik van Instagram, Youtube of Netflix. Product Manager bij Opera Max, Sergey Lossev, zegt dat de wereld te maken heeft met een enorme smartphone-groei. Dit zorgt weer voor een explosie in het gebruik van mobiele data. “Compression technology is the key to bringing the next billion people online, and solutions like Opera Max directly help users deal with the challenging mobile infrastructure and expensive data packages.”

Opera Max is niet beschikbaar als download voor iOS, maar exclusief voor Android. Wie de app niet heeft, maar wel geintresseerd is: downloaden vanuit de Google Play Store doe je HIER.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *