Deze Dell laptop weet precies of jij hem nog gebruikt

Mooi ding, ook!
Een breed scala aan (biometrische) sensoren maakt dit een sci-fi-apparaat maar dan echt.

Herkenning van de gebruiker wordt in de smartphone-industrie al uitgebreid toegepast en ook computers kunnen sinds de release van Windows 10 in 2015 gebruik maken van gezichtsherkenning. Dell gaat daarentegen nog een stapje verder en brengt een ‘slimme’ laptop uit die jouw aanwezigheid kan voelen.

De Dell Latitude 7400 is een 2-in-1 laptop-tablet met een heel bijzonder inlogsysteem, gekoppeld aan andere sensoren. Door middel van het zogenoemde ExpressSign-in kan de laptop met Windows Hello op Windows 10 je gezicht herkennen en je dus inloggen zonder dat je ergens hoeft te klikken of een wachtwoord hoeft in te vullen/te onthouden, zo legt VentureBeat uit.

Maar zoals vermeld, kunnen veel meer laptops je gezicht herkennen. Wat de Latitude 7400 zo bijzonder maakt zijn andere sensoren die de gebruikerservaring werkelijk sci-fi maken. Door middel van ruimtelijke scanners weet je laptop precies wanneer je achter het apparaat gaat zitten, waardoor je dus de noodzaak om überhaupt op de aan-knop te drukken elimineert. Ga je even een bakkie pleur zetten, dan ‘voelt’ de laptop dat en gaat hij automatisch op slot.

Wat zit er dan allemaal onder de motorkap? Goede vraag! De 14-inch laptop-tablet wordt uitgerust met een niet nader beschreven 8-gen processor, 16GB RAM, 1TB SSD (en later zelfs 2TB SSD) en een noemenswaardige batterij. Die zou namelijk door slimme software maar liefst 24 uur mee moeten gaan. Ook zou de 78 Watt-uur binnen een uur tijd 80% van zijn lading moeten kunnen ontvangen.

Mocht je al die gezichtsherkenning niet vertrouwen (bij smartphones bleek het recentelijk een gatenkaas) dan is er ook nog een geïntegreerde vingerafdrukscanner en twee soorten Smart Card Reader (één fysiek en één contactloos). Kortom, als het mogelijk is om meerdere lagen van beveiliging te activeren, komt werkelijk niemand ooit in je laptop. Zo ontdekt je vrouw of vrienden dus absoluut nooit je gigantische collectie… werkbestanden.

De Dell Latitude 7400 komt over twee maanden uit voor een niet al te zacht prijsje van $1600 dollar. Wanneer en voor hoeveel pegels hij in Nederland uitkomt, is nog niet bekend gemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *