Deze Disney-robot maakt prachtige kunstwerken in het zand

Auteur: , 1 Reactie
Beachbot

Zelfs het werk van zandkunstenaars wordt tegenwoordig overgenomen door robots.

De onderzoekers van Disney Research hebben weer iets nieuws bedacht. Het is misschien geen uitvinding die de wereld gaat veranderen, maar het is wel verdomd leuk om naar te kijken. De BeachBot, een robot in de vorm van een schattige schildpad, maakt de mooiste tekeningen in het zand, door simpelweg rondjes te rijden. Door een verzameling van pinnetjes achter zich aan te slepen, tekent de robot lijnen in het zand met verschillende dikten.

Positie
Voordat de schildpad creatief kan gaan doen, worden er een paar palen in de grond gestoken die het gebied aangeven waarin de robot moet blijven. Deze palen gebruikt hij bovendien om zijn locatie nauwkeurig te bepalen, waarna je alleen een afbeelding naar hem toe hoeft te sturen om hem te laten beginnen met tekenen.

Balloon Wheels
Disney Research ontwierp speciale ‘Balloon Wheels”, wielen die zo zacht zijn, dat ze geen sporen achterlaten op het zand. Op deze manier kan de BeachBot over delen van de tekening rijden zonder hem te verpesten. Het is niet bekend of de Beachbot commercieel verkocht gaat worden, maar gelukkig hebben we de video nog.1 reactie

Hebb0n!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).