Deze drie toetsen worden het meest gebruikt

Zzzz
Voordat je doorklikt: al enig idee?

Business Insider had onlangs een onderonsje met Microsoft-topman Suneel Goud die uit de doeken deed welke toetsen op een toetsenbord het meest gebruikt worden. Komen ze:

#3. De backspace-toets

#2. De e-toets

#1. De spatiebalk

Hij kan het weten, hij zit namelijk vingerdiep (sorry, moest even) in de wereld van ergonomische toetsenborden. De populariteit van de letter ‘E’ lijkt overigens te kloppen, dat is in het Engelse alfabet namelijk de meest gebruikte letter.

Goud merkte daarnaast op dat 90 procent slechts negen vingers gebruiken, omdat de spatiebalk doorgaans met de rechter duim wordt bedient en er dus geen taak is voor de linker duim. Microsoft biedt daarom ook toetsenborden aan waarbij de spatiebalk in tweeën is gedeeld en de linker kant als backspace-toets fungeert.

Zo dus:
Meest gebruikte toetsen op een toetsenbord

Nog geen reacties

  1. Ik spatiebalk meestal met mijn linkerduim, rechterduim gebruik ik bijna niet tijdens het typen. Ik had overigens verwacht dat de A-toets er in zou staan ipv backspace, maar ja, mensen maken natuurlijk veel fouten tijdens het typen.

  2. De populariteit van de letter ‘E’ lijkt overigens te kloppen, dat is in het Engelse alfabet namelijk de meest gebruikte letter.

    Ik denk toch echt dat in het Engelse alfabet alle letters even vaak gebruikt worden…

  3. Ik ben rechtshandig maar bedien de spatiebalk ook met mijn linkerduim. Ook de touchpad op mijn laptop doe ik met mijn linkerhand. Best apart nu ik er zo over nadenk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *