Deze drone is gevouwen van papier

Waar hang ik mijn  GoPro?
Een, twee, drie, vier dronetje van, dronetje van, een, twee, drie, vier, dronetje van papier.

Waarom zou je zelfvliegende robotachtige dingen altijd van plastic moeten maken? Waarom kan je ze niet van papier maken? En als je dan toch bezig bent, waarom kan de kraanvogel van origami eigenlijk niet gewoon vliegen?

Al dit soort vragen hebben de ontwikkelaars van het Japanse LAPIS Semiconductor ook gesteld, en ze hebben ze ook meteen maar beantwoord. Kan gewoon, doen we gewoon. En dus hebben ze hun microcomuter Lazurite Fly in een kraanvogel gevouwen. OK, ze hebben er ook nog even een geraamte bij ge-3D-print om alles te kunnen bevestigen. Het microcomputertje van LAPIS is (althans dat zeggen ze zelf) 90% energiezuiniger dan een Arduino, en hij is zo groot (of zo klein) als een SD kaart. Alles bij elkaar weegt de 70 cm lange cogelcomputerdrone maar 31 gram.

En het werkt! Binnenkort kun je de Orizuru, zoals de vogel heet, ook kopen en daarna kun je dus je eigen vliegende kraanvogeldrone bouwen. Wat het gaat kosten hebben ze alleen nog niet verteld. Hoe je je GoPro onderop moet hangen is ook nog niet helemaal duidelijk.

[gv data=”oyanK-7p_XI”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *