Deze drone kan vliegen en zwemmen [video]

Blub
Ontwikkelaars van Rutgers University hebben en vliegende duikboot of een duikend vliegtuig ontwikkeld.

Elke dag is er wel nieuws te melden over drones. Meestal vliegen ze, ze spuwen vuur, soms rijden ze, soms zwemmen ze. Maar vliegen en duiken, dat hadden we nog niet zo vaak gehoord. En dat is awesome (vinden wij).

De vraag is natuurlijk, wat moet je ermee? Gewone stervelingen hebben er eigenlijk helemaal niets aan. Je kunt er nogal fantastische beelden van je zwemtrip mee maken. Of een roeiwedstrijd op wetenschappelijke wijze vastleggen, maar wie doet dat?

Logischer is het om een toepassing te verzinnen voor de marine. Denk aan een onderzeeboot, die heeft geen ramen. Dus als je een mogelijke mijn tegenkomt, kun je niet kijken of het daadwerkelijk een mijn is. De periscoop kijkt alleen boven water, als je nu een soort onderzeebootje kan loslaten kun je even kijken wat er buiten aan de hand is en er dan even een rondje omheen vliegen en elders kijken.

Of als je de omgeving van een aantal van die amfibiedrones voorziet, dan kun je even snel op een aantal plaatsen kijken, zonder je periscoop te laten zien. Dus dan weet de vijand alsnog niet waar je zelf bent.

[gv data=”FC9EJhs0pc0″][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *