Deze drone wisselt zelf batterijen

Deze drone is bi
OK, iedereen die van drones houdt: steek nu twee handen in de lucht. Oh nee, dat typt niet zo handig… Goed, we vinden drones dus allemaal cool, maar ze blijken steeds cooler te kunnen, neem de FlYBi. Deze drone kan bijna onbeperkt vliegen.

De FLYBi is nog een Indiegogo-project, maar het wel weer een extra gaaf modelletje. Waar de Lily drone je automatisch kan volgen als je hem ergens in de lucht gooit, en de Snap de grootste veiligheid rondom zijn wieken biedt, heeft de FLYBi natuurlijk ook iets speciaals, VR. Virtual Reality dus.

Dit gaat vast meer kotsende mensen opleveren dan een rijtje achtbanen achter elkaar: de FLYBi drone komt met een VR-bril waardoor je dus kunt zien waar de drone vliegt. Als je je hoofd beweegt, draait de camera in de gimbal naar de kant waar je heen gaat kijken. Dat betekent dus dat je niet meer de hele tijd naar het schermpje van je telefoon hoeft te kijken als je met de dronetje op pad bent.

En je kunt best een tijdje op pad met de FLYBi. Het basisstation, de helipad, heeft ook een oplaadstation voor drie batterijen. Als de batterij leegraakt, vliegt de drone vanzelf terug naar het basisstation, waar hij automatisch een nieuwe batterij ophaalt.

Nog wat nieuws: deze unit heeft een armbandje waarin alle bedieningselementen inzitten. Met het joystickje vlieg je vooruit achteruit en links en rechts. Eronder zit een draaiknop waarmee je je hoogte bepaalt en daaronder weer een draaiknop die de kijkrichting van de camera aangeeft. Naast dit alles zit ook meteen een schermpje waarop je de beelden van de 1080p camera kunt kijken, als je de VR-bril even niet op je hoofd hebt.

De goedkoopste variant van de FLYBi heb je al voor $395. Dan krijg je alleen de drone en die moet je dan gewoon met je telefoon verdienen, net als de goedkoopste DJI Phantom. De duurste variant, dus met armband, helipad en VR-bril, is $1.245.

[gv data=”zhBtQuB–dI”][/gv]

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *