Deze dronecamera van 55.000 euro wil je niet laten crashen

De peperdure drone-camera van Phase One
Heb je weleens met een drone gevlogen? Dan weet je vast nog dat het de eerste keer de nodige moeite kostte om fraaie plaatjes te schieten zonder neer te storten.

We willen beginners dan ook vooral niet aanraden om de Phase One iXU 180 onder hun eerste drone te hangen. De camera mag er misschien lekker compact uit zien, maar kost je de lieve som van 55.000 euro. Inderdaad, zo’n duur speeltje wil je niet neer laten storten of te pletter vliegen op die fraaie kerktoren om de hoek.

We zouden zelf niet zo snel een dergelijk bedrag neertellen voor een dronecamera, maar we hoeven je vast niet te vertellen dat je voor die 55.000 euro een behoorlijk indrukwekkend apparaat krijgt. Phase One noemt de iXU 180 zelf de kleinste 80-megapixel camera. De body weegt slechts een kilo, zodat je ‘m zelfs met een gemiddelde drone van de grond moet kunnen krijgen.

Phase One richt zich overigens niet op de huis-tuin-en-keuken-vliegers, al valt dat ook wel op te maken uit het prijskaartje. De fabrikant hoopt professionele fotografen, overheden en bedrijven over te halen om de camera aan te schaffen. Zij kunnen zo bijvoorbeeld 3D-modellen van steden creëren of op onderzoek gaan in afgelegen gebieden. Kopen kan hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *